MENIU CAUTĂ

Toate dosarele de mare corupție vor fi verificate de Inspecția Judiciară

Distribuie

Toate dosarele de mare corupție vor fi verificate de Inspecția Judiciară, în semestrul al II-lea al acestui an. Concret, Inspecţia Judiciară va efectua la toate instanţele din ţară controale tematice privind respectarea termenelor legale de redactare a hotărârilor judecătoreşti, dosarele mai vechi de 10 ani şi dosarele de mare corupţie. 

Astfel, vor fi efectuate controale tematice privind: activitatea magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; respectarea termenelor legale de redactare a hotărârilor judecătoreşti (toate instanţele); dosarele mai vechi de 10 ani (toate instanţele); dosarele de mare corupţie (toate instanţele), potrivit unui comunicat postat vineri pe pagina de Facebook a Inspecției Judiciară.

Inspecţia Judiciară va efectua controale de fond și la şase instanţe din ţară, respectiv Judecătoria Sibiu, Judecătoria Turda, Judecătoria Târgu Mureş, Tribunalul Sibiu, Tribunalul Cluj şi Curtea de Apel Iaşi.

În aprilie 2018, Inspecția Judiciară a efectuat un control tematic la Direcția Națională Anticorupție. Acesta a vizat primirea, înregistrarea și circuitul lucrărilor având ca obiect achitările definitive înregistrate în perioada 2016 – primul semestru din 2017.


CITEȘTE ȘI: 

VIDEO/ Am fost la cel mai mare show aviatic din lume. Afaceri de 100 de miliarde € în două zile

Citește mai multe despre inspectia judiciara și justitie pe Libertatea.

Comentarii