A fost unul dintre cele mai aglomerate weekenduri de până acum, pe litoral, iar asta se vede pe sensul de întoarcere spre Capitală al Autostrăzii Soarelui. Oamenii au fost și la munte, astfel că principalele rute către București sunt la fel de aglomerate, transmite Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, traficul este intens pe relația de coborâre a DN 1 Brașov-București, pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia.

De asemenea, circulație aglomerată este în Posada și în orașul Comarnic, fiind coloană în mișcare între kilometrii 109-108, pe sensul de coborâre, dar și pe Centura de Vest a orașului Ploiești, coloană de 200-300 de metri, relatează Digi24.

În plus, trafic intens este și pe Autostrada A3 București-Ploiești, pe sensul către Capitală.

Rute alternative pentru întoarcerea de la munte pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Aglomerație și pe drumul de întoarcere dinspre litoral

Pe sensul către Capitală al Autostrăzii A2 București-Constanța, traficul rutier este intens, în special la stația de taxare de la Fetești. Se circulă cu 40 km/h, fiind coloană în mișcare pe 9 km, până la km. 153 (circulă 50-60 de autoturisme pe minut). Traficul este îngreunat și în zona localității Lehliu-Gară.

Ad placeholder
Tolo: Rareș președinte! Ca să le facă dosare celor care nu gândesc ca el
Recomandări
Tolo: Rareș președinte! Ca să le facă dosare celor care nu gândesc ca el
 

De asemenea, sunt înregistrate valori ridicate de trafic și la km 206, intrarea pe Autostrada Soarelui din Constanța, dar și la intrarea în București, începând din zona localității Căldăraru, jud. Ilfov.

Rute alternative dinspre Constanța

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Urziceni – DN 2 – Urziceni – București;
  • A2 – DN 3 Lehliu – Fundulea – București.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului atât pe autostrada A2 București – Constanța, cât și pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, precizează sursa citată.

“Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, îi sfătuim pe șoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp”, au precizat reprezentanții Centrului Infotrafic.

Citeşte şi:

Black Lives Matter, pe groapa de gunoi din Eforie Sud. Romii de aici, prin vocea unui activist: “E mai bine ca în America. Pe noi, poliția locală doar ne înjură și ne oprește apa și electricitatea!”

Acuzații grave la adresa Spitalului Floreasca, lansate de familia fostului regizor Octavian Fulger, de la Teatrul Nottara, după moartea acestuia: “Mi-a spus că a fost brutalizat”. Reacția spitalului

VIDEO | Ministrul Costel Alexe, filmat la o ședință într-un cort cu 100 de liberali, fără măști și fără distanțare socială. Reacția PNL Iași

FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Cine e soția multimilionarului român acuzat că a vrut să o ÎNECE la Mamaia. E fosta iubită a unui cântăreț celebru
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine e soția multimilionarului român acuzat că a vrut să o ÎNECE la Mamaia. E fosta iubită a unui cântăreț celebru
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI