de Cătălin Tolontan

Libertatea a dezvăluit, azi, că  IAA, organizația mondială a publicității, îl promovează, la propunerea IAA România, pe unul dintre cei mai vocali susținători ai legilor care discriminează minoritățile sexuale din Rusia! Este vorba despre Aleksei Sorokin, șeful World Cup 2018, omul lui Putin și avocatul legilor antigay din Rusia!

Ulterior, IAA România a transmis un mesaj către participanții la conferința IAA Global, care se desfășoară mâine și poimâine în Sala Marea a Teatrului Național din București.

În mesaj, IAA susține că „deși i-am confirmat că-i vom trimite informațiile solicitate în cursul zilei de luni, acesta nu a mai așteptat și a publicat un material cu afirmații incorecte, speculații și informații scoase din context”.

Informațiile expuse în articolul publicat azi de Libertatea sunt publice. Există în articol citate ale lui Aleksei Sorokin, din presa internațională, în care el apăra legile care bagă la închisoare minoritățile sexuale din Rusia!

Iar discuția de la București nu este folosirea fondurilor publice, ci care este scopul folosirii lor.

În cazul concret al  IAA Global Conference, fondurile de la Guvern, Primăria Capitalei, membrii IAA și companii precum Coca Cola, Procter&Gamble, Ursus, Banca Transilvania și multe altele sunt folosite pentru o conferință unde este promovat drept Star Speaker, singurul numit astfel dintre cei 25 de vorbitori!, un apologet al legilor care criminalizează minoritățile sexuale.

„Vă asigurăm că parteneriatul cu autoritățile este o practică uzuală în lume pentru organizarea  unor astfel de evenimente, exemple fiind DMEXCO – Koln, Websummit – Lisabona, Sziget Music festival și multe altele”, le explică IAA membrilor săi și participanților la conferință, prin mesajul de azi dimineață.

Așa e, dar se folosesc fondurile publice și fondurile membrilor, mari agenții de publicitate și mari companii, care au în codul lor combaterea discriminării, pentru a promova pe un avocat al discriminării? Asta e întrebarea la care n-a răspuns IAA.

În mesaj, IAA România promite membrilor și participanților la IAA Global Conference „un drept la replică complet în cursul zilei de azi”.

Puteți citi aici articolul de pe site-ul ESPN, unde este citat interviul în care Sorokin apără legile antigay ale lui Vladimir Putin.


CITEȘTE ȘI: 

Tolo: Omul lui Putin vine la București pe bani dați de Dăncilă și Firea! Agent al discriminării, finanțat de Coca-Cola și P&G fără să știe!