Mergi direct la conținut »
Topul celor mai fericite țări. Pe ce loc se clasează România
Ştiri Libertatea > Ştiri > Topul celor mai fericite țări. Pe ce loc se clasează România

Topul celor mai fericite țări. Pe ce loc se clasează România

Danemarca este cea mai fericită țară, potrivit Raportului Mondial al Fericirii, realizat cu sprijinul ONU.   La polul opus, cea mai nefericită țară a lumii este Burundi. Raportul clasifică statele lumii în funcție de PIB-ului pe cap de locuitor şi a speranţei de viaţă, stabilind dacă oamenii au parte de bunăstare şi condiţii de viaţă prielnice.

Studiul poziționează Danemarca pe primul loc în topul celor mai fericite țări. Clasamentul este completat de Elveția, Islanda, Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelandă, Australia și Suedia, relatează CNN.  În urmă cu un an, Danemarca se afla pe locul trei, fiind depășită de Elveția și Islanda.

Potrivit studiului realizat de Reţeaua de Soluţii pentru Dezvoltare Sustenabilă şi Institutul Pământului, Statele Unite se plasează pe locul 12, Marea Britanie pe 23, Franţa pe 32.

În ceea ce privește țara noastră, România se află pe poziția 71, sub state precum Rusia, Belarus, Libia și Arabia Saudită. Mai mult de atât, moldovenii sunt mai fericiți decât românii. Republica Moldova ocupă locul 55 în clasament.

La polul opus, cele mai nefericite țări ale lumii sunt Burundi, Benin, Afganistan, Togo și Siria.

 

Close
Închide
  Close