Mergi direct la conținut »
Tornadă în formare, filmată în Arad. O femeie a fost rănită din cauza vântului puternic
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tornadă în formare, filmată în Arad. O femeie a fost rănită din cauza vântului puternic

Tornadă în formare, filmată în Arad. O femeie a fost rănită din cauza vântului puternic

Imagini spectaculoase cu o tornadă în formare au fost filmate în localitatea Craiva din județul Arad. Vremea s-a dezlănțuit și în județul Suceava, unde calea ferată a fost blocată de aluviunile aduse de ploile torențiale.

De Răzvan Mihalașcu,

Oamenii din localitatea arădeană Craiva au surprins în imagini ceea ce pare a fi o tornadă în formare.

Vârtejul nu a atins pământul, însă a făcut ravagii. O femeie a fost rănită, iar acoperișul școlii și dispensarul din localitate au fost avariate din cauza rafalelor puternice de vânt, conform Glasul Aradului.

Ploaia torențială a făcut ravagii în Fetești, județul Ialomița. A plouat cu găleata câteva zeci de minute, iar străzile și curțile oamenilor au inundate.

Natura s-a dezlănțuit și în județul Suceava. Trenul regio Cacica – Suceava a rămas blocat pe traseu din cauza unei viituri, scrieMonitorul de Suceava.

Garnitura nu a mai putut înainta din cauza nămolului și bolovanilor aduse de apă. Cei 50 de pasageri aflați în vagoane au așteptat ca localnicii și mecanicul locomotivei să curețe calea ferată. Oamenii spun că aceasta este a doua oară în ultima perioadă când se inundă calea ferată în această zonă.

Deși suntem la mijlocul verii, avem parte de vreme de toamnă. În zori, în București s-au înregistrat 12 grade Celsius, ca în Miercurea Ciuc, unul dintre polurile frigului din țară.

Până luni seară, la ora 21, 23 de județe din țară se află sub cod galben de ploi torențiale, vânt și grindină.

Close
Închide
  Close