Mergi direct la conținut »
Toţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor  avea manuale gratuite în septembrie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Toţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor avea manuale gratuite în septembrie

Toţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor avea manuale gratuite în septembrie

Ministerul Educaţiei a anunţat că a achiziţionat deja 91% din manualele elevilor care vor intra în clasele a XI-a şi XII-a în anul şcolar 2016-2017. Ministerul promite că până în data de 12 septembrie elevii de liceu vor avea manualele gratuite prevăzute de lege.

De Sorin Golea,

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a finalizat negocierile cu editurile care deţin manuale şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a în portofoliile lor editoriale.

În urma aprobării de către ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, Ministerul Educaţiei achiziţionează peste 3.300.000 de manuale (91,6%), din necesarul total de circa 3.600.000 de manuale.

Suma de achiziţie negociată şi agreată este de 30 milioane RON. Celelalte aproximativ 300.000 de titluri vor fi acoperite prin recorelarea opţiunilor şcolilor cu oferta disponibilă în acest moment.

În cursul acestei săptămâni, editurile vor primi comenzi ferme, iar contractele vor fi semnate săptămâna viitoare de fiecare inspectorat şcolar judeţean.

Mai mult, Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a promis că până la începutul anului şcolar 2016-2017 toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.

Close
Închide
  Close