MENIU CAUTĂ
26 Oct. 2014 14:53 , de Madalina Ciodaru Burada

TOTUL DESPRE ANVELOPELE DE IARNĂ. Ce se întâmplă dacă circuli fără ele

Distribuie

Amenda pentru șoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei cu anvelope de vară se poate cifra între 9 și 20 de puncte de amendă, acestea fiind echivalente cu o sumă cuprinsă între 810 și 1.800 de lei, potrivit realitatea.net.
În plus, acești conducători auto riscă să rămână și fără certificatul de înmatriculare al mașinii, primind doar o dovadă înlocuitoare a actului original, fără drept de circulație.
Toți proprietarii de autoturisme din România sunt obligați, începând cu iarna anului 2011, să utilizeze în sezonul rece cauciucuri de iarnă.
Nu există o anumită dată calendaristică stabilită în lege de la care montarea cauciucurilor de iarnă să fie obligatorie, cu toate că legea referitoare la aceste prevederi a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011. Astfel, dacă veți merge cu autoturismul la munte sau în zone unde a nins deja fără să fi montat penuri de iarnă, riscați să fiți amendat.
Cum prima zăpadă a căzut deja şi în București ar ninge în luna octombrie, cei care nu și-au înlocuit încă anvelopele de vară cu cele de iarnă ar face mai bine să-și lase mașina acasă și să meargă cu transportul în comun sau cu taxiul.
 
 

Comentarii