Mergi direct la conținut »
Tractorul românesc cucerește Africa. Din Băicoi, direct în Egipt. Cât costă modelul U650
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Tractorul românesc cucerește Africa. Din Băicoi, direct în Egipt. Cât costă modelul U650

Firma brașoveană Tractorul U650 a încheiat un acord cu o companie din Egipt pentru a asambla mașini agricole în țara din nordul Africii. Astfel, din fabrica aflată în Băicoi, tractoarele vor ajunge pe piața din Egipt și din Sudan.

Compania brașoveană Tractorul U 650 a preluat licența pentru producția și vânzarea tractoarelor U 650 pe piețele asiatice și africane, precum și pentru producția de piese pentru bătrânele tractoare marca Brașov. Reprezentanții fimei spun că au încheiat un acord cu compania egipteană El Nasr Automotive Manufacturing Company pentru ca aceasta să asambleze mașinile agricole în țara din nordul Africii, scrie bizbrasov.

Proprietarul companiei, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, spune că primul lot de 25 de tractoare va fi trimis în Egipt în următoarea lună.

„Deocamdată am luat decizia să trimitem componentele de aici și să fie asamblat acolo, deoarece lira egipteană s-a devalorizat foarte mult în raport cu dolarul. Prețul unui tractor este de 20.000 de euro, iar pe piața egipteană este cerere foarte mare de tractoare U 650”, a explicat afaceristul.

Omul de afaceri spune că în prezent compania caută ingineri ai fostei fabrici de tractoare din Brașov pe care vrea să-i trimită în Egipt pentru a superviza asamblarea tractoarelor.

„Se vorbește de salarii bune, casă, mașină, asigurări de sănătate. Nu ne deranjează nici dacă sunt pensionari”, a precizat El Keleini.

Valoarea totală a contractului este de 2,2 milioane de euro.

Compania brașoveană a inaugurat în urmă cu câțiva ani o fabrică la Băicoi, unde are aproape 60 de angajați.

„Dacă acest contract va continua, vom avea nevoie de câteva zeci de angajați. Noi am livrat deja în ultima lună peste 50 de tractoare U 650 în Sudan, urmând să livrăm și tractoare U 825, contractul fiind în total de 112 unități”, a mai spus omul de afaceri.

Compania brașoveană a avut anul trecut afaceri de peste două milioane de lei, pierderile urcând de aproape patru ori, până la 360.000 de lei.

sursă foto: bizbrasov


Citește și Lovitură de teatru: pentru că magistrații pot cumula pensia cu salariul, venitul unui judecător al ÎCCJ „pensionat pe hârtie” poate ajunge la 40.000 de lei pe lună!


 

Close
Închide
  Close