Mergi direct la conținut »
Tradiţii de Crăciun pe glob! Uite cum întâmpină alţii Sărbătorile
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Tradiţii de Crăciun pe glob! Uite cum întâmpină alţii Sărbătorile

Tradiţii de Crăciun pe glob! Uite cum întâmpină alţii Sărbătorile

Creştinii din India nu împodobesc bradul! Ei aşează podoabe de Crăciun în copacii de mango sau în bananieri. De asemenea ei decorează şi casele tot cu frunze de mango. În unele regiuni din India se folosesc lămpi cu ulei colorat pentru decoraţiunile de Crăciun care sunt aşezate pe perete sau pe acoperişuri.

De Madalina Ciodaru Burada,

  • În Iran, locul unde se crede că trăiau cei trei Magi când pruncul Iisus s-a născut, creştinii încep „Postul Mic”pe 1 decembrie, iar pe 25 decembrie, merg la biserică şi apoi iau masa în familie. Mâncarea tradiţională în această zi este friptură de pui, numită harasa. Iranienii nu îşi oferă cadouri, însă copiii primesc haine noi pe care le poartă în ziua de Crăciun.
  • Deşi Irakul este scena unor conflicte majore, creştinii de aici sărbătoresc Crăciunul cu întreaga familie. Unul dintre copii citeşte despre naşterea lui Iisus, iar întreaga familie aprinde lumânări pentru a puncta marea sărbătoare. După ce copilul termină de citit povestea, în curte se aprinde un foc şi toată lumea cântă colinde. Dacă focul arde toate vreascurile, anul ce vine va fi norocos. Dacă focul se stinge, fiecare membru al familiei trebuie să sară de trei ori peste scrum şi să îşi pună o dorinţă.
  • În China copiii decorează şi casa şi bradul de Crăciun cu lumini, lanterne şi lanţuri din hârtie colorată. Copiii îşi agaţă şosetele şi aşteaptă vizita lui Moş Crăciun (Dun Che Lao Ren), iar de regulă primesc haine şi jucării noi. Masa de Crăciun este compusă din preparate rafinate şi portretele strămoşilor sunt aduse în camera principală a casei pentru ca şi ei să poată participa la festin. La final se organizează şi focuri de artificii.
  • În Australia vremea este exact invers ca la noi (acum e aşa că ei sărbătoresc Crăciunul în timpul vacanţei de vară. Cel mai popular eveniment al sărbătorilor de iarnă din Australia este denumit „Colinde la lumina lumânării”. Oamenii se întâlnesc noaptea, aprind lumânări şi cântă colinde. Australienii îşi decorează casele cu ferigă, frunze de palmier şi cu mici flori colorate care apar în această perioadă. În toată luna decembrie, australienii cântă colinde, iar în ajunul Crăciunului, toată comunitatea merge la biserică.

 

 
 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close