Mergi direct la conținut »
VIDEO / Traficul a fost blocat pe DN 7, la Lipova, din cauza apei care a pătruns pe pe carosabil
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO / Traficul a fost blocat pe DN 7, la Lipova, din cauza apei care a pătruns pe pe carosabil

VIDEO / Traficul a fost blocat pe DN 7, la Lipova, din cauza apei care a pătruns pe pe carosabil

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că „în judeţul Arad, traficul rutier a fost reluat, pe Drumul Național 7 (DN7), Lipova-Odvoş, la kilometrul 504+ 500 de metri”.

De Dragoș Tănase,

Circulaţia rutieră a fost blocată, în această după-amiază, pe DN 7, în zona oraşului arădean Lipova, din cauza inundațiilor.

Șoseaua, imediat după ieșirea din localitatea Lipova spre Săvârșin, a fost inundată din cauza scurgerilor masive de pe versanţi, pe fondul ploilor abundente.

Este vorba despre o peliculă de apă cu o grosime de până la 50 de centimetri, potrivit reprezentanților Direcției Regionale Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP), apă care inundă efectiv toată șoseaua.

Pe portiunea de drum inundată au voie să treacă doar mașinile de tonaj mare, iar autoturismele care circulă dinspre Arad sunt deviate prin Lipova până la podul de la Săvârșin.

Daor că autoturismele aflate între Savârșin și Lipova, pe direcția Deva-Arad, nu aveau voie să treacă și, astfel, au rămas blocate în trafic, relatează specialarad.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, este afectat un segment de peste 100 de metri din şosea, iar de pe versanţi continuă să curgă cantităţi mari de apă şi noroi.

Recent, o viitură a inundat 20 de gospodării într-o comună arădeană.

De altfel, judeţul Arad se află în continuare sub atenţionare cod portocaliu de ploi torenţiale.

FOTO: aradon.ro

Citește și:
INHGA: Cod portocaliu şi cod galben de inundaţii în 22 de bazine hidrografice şi pe afluenţii mici ai Dunării, până vineri


Close
Închide
  Close