CFR Călători precizează că circulaţia feroviară între staţiile Bărăganu – Feteşti de pe Magistrala 800 a fost redeschisă pe un singur fir.

„Trenurile CFR Călători de pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur începând cu ora 04:30 şi-au reluat circulaţia pe ruta iniţială, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare pe Magistrala 800. Astăzi, 22 iulie a.c., sunt posibile întârzieri de aproximativ 15 – 40 de minute pentru trenurile care tranzitează zona care a fost afectată”, transmit reprezentanţii CFR Călători.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, a anunţat că la ora 02:30 a fost redeschisă Magistrala Bucureşti – Constanţa, iar toate trenurile de călători spre şi dinspre litoral şi-au reluat circulaţia pe ruta directă. Însă, pe raza staţiei Feteşti, traficul va fi redirecţionat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă.

„Precizăm faptul că echipele de intervenţie ale CFR SA, mobilizate la faţa locului, au reuşit până la ora 02:30 să elibereze gabaritul căii ferate pe un fir de toate cele 5 vagoane deraiate şi, de asemenea, să finalizeze lucrările de reparaţii la linia de cale ferată, inclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentare locomotivelor cu energie electrică”, informa purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.


UPDATE ora 22:40. Calea ferată nu a fost degajată încă, iar traficul e tot blocat. Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan a declarat pentru Libertatea că se acționează în continuare în zona deraierii trenului marfar de pe linia București – Constanța.

UPDATE ora 19:40. CFR Călători anunță anularea a șase trenuri în urma deraierii de miercuri după-amiază a marfarului de pe magistrala București-Constanța. În acelați timp, circulația a 14 trenuri este anulată pe anumite porțiuni, garniturile fiind deviate.

Reprezentanții CFR Călători tramsmit că întârzierile estimate ca urmare a devierii traficului sunt de aproximativ 3 ore.

Lista trenurilor afectate:

 • trenul IR 1929 Constanța – Sibiu se anulează pe distanţa  Feteşti –  Sibiu şi va circula pe ruta deviată ca tren IR 12098  în relația Feteşti – Făurei – Buzău – Ploieşti Sud – Ploieşti Vest – Braşov – Sibiu.
 • trenul IR 1993 Mangalia – Craiova se anulează pe distanţa  Feteşti –  Craiova  şi va circula pe rută deviată ca tren IR 12018 în relația Fetești – Țăndărei –  Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord – Craiova.
 • trenul 1936 Brașov – Constanța se anulează pe distanța Ciulnița – Constanța iar garnitura trenului se atașează în stația Ciulnița la garnitura trenului 1585 București Nord – Constanța.
 • trenul IR 1583 București Nord – Constanța se anulează pe distanța Ciulnița  –  Constanța și va circula pe ruta deviată ca tren IR 12016 în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța
 • trenul IR 1585 București Nord – Constanța se anulează pe distanța Ciulnița  –  Constanța și va circula pe ruta deviată ca tren IR 12020 în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța.
 • trenul IR 1686 se anulează pe distanța  Fetești –  Brașov și va circula pe ruta deviată ca tren IR 12026  în relația Fetești – Făurei – Buzău – Ploiești Sud – Ploiești Vest – Brașov.
 • trenul IR 1683 București Nord – Constanșa se anulează
 • trenul R 8008 Medgidia – București Nord se anulează
 • trenul R 8016 Fetești  – București Obor se anulează
 • trenul R 8013 București Obor – Fetești se anulează
 • trenul R 8153 Urziceni – Slobozia Veche se anulează
 • trenul R 8154 Slobozia Veche – Urziceni se anulează
 • trenul R 8024 Constanța – București Nord se anulează pe distanța Fetești – București Nord
 • trenul R 8025 București Obor – Constanța se anulează Ciulnița – Constanța
 • trenul IR 1584 se anulează în relația  Constanța – București Nord, călătorii sunt preluați de IR 1984
 • trenul IR 1984 se anulează pe distanța  Fetești –  București Nord și va circula pe ruta deviată Fetești – Țăndărei –  Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord.
 • trenul RE 8006  se anulează pe distanța  Fetești –  București Nord și va circula pe ruta deviată ca tren RE în relația Fetești – Țăndărei –  Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord.
 • trenul IR 1587 se anulează pe distanța Ciulnița  –  Constanța  și va circula pe ruta deviată ca tren IR în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța.
 • la data de 21/22.07.2021, trenul IR  1945 se anulează pe distanța  Fetești –  Satu Mare și va circula pe ruta deviată Fetești – Făurei – Buzău – Ploiești Sud – Ploiești Vest – Brașov – Satu Mare
 • la data de 21/22.07.2021, trenul IR  1931 se anulează pe distanța  Fetești – Oradea și va circula pe ruta deviată Fetești – Făurei – Buzău – Ploiești Sud – Ploiești Vest – Brașov – Oradea.

UPDATE ora 18:44. În urma blocajului de pe calea ferată București-Constanța, trenurile de călători care trebuiau să ajungă în această după-amiază de pe litoral în Capitală au acumulat întârzieri de peste 500 de minute, după cum arată panoul „Sosiri” în Gara de Nord din București.

Astfel, trenul IR 15082 Constanța – București, operat de Transferoviar Călători, are o întârziere de 180 de minute, la fel și trenul CFR Călători IR 1993 de la Mangalia, care trebuia să ajungă în Capitală la ora 16:52. Trenul IR 15582 Mangalia-București, operat de Astra Trans Călători, a acumulat o întârziere de 120 de minute, iar trenul RE15986 Constanța-București, operat de Softrans Călători, are o întârziere de o oră.


Potrivit unui comunicat remis de CFR, trenul de marfă aparține operatorului ROFERSPED.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că magistrala București – Constanța este blocată la intrare în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului ROFERSPED”, se arată în comunicat.

Cinci din cele 40 de vagoane ale trenului de marfă au deraiat, ambele fire de circulație fiind avariate în urma incidentului.

Imagini cu deraierea au fost postate și pe un grup al pasionaților de căi ferate de către un membru, Lucian Luci.

Circulaţia trenurilor între Bucureşti şi Constanţa a fost reluată după mai bine de 12 ore

Conform CFR, „pentru menținerea și asigurarea continuității circulației feroviare pe Magistrala București – Constanța, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru a menține operational traficul feroviar spre și dinspre Litoral”.

Circulaţia trenurilor între Bucureşti şi Constanţa a fost reluată după mai bine de 12 ore
Foto: CFR INFRA

„Precizăm faptul că, CFR SA a trimis în teren echipele de intervenție pentru stabilirea soluțiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei așteaptă evaluarea pagubelor și estimarea duratei lucrărilor”, se mai arată în comunicat.

Este al doilea incident produs în ultimele două zile pe magistrala București – Constanța, după ce ieri o piesă desprinsă dintr-un vagon de marfă a căzut pe calea ferată și a dus la deraierea unui vagon, potrivit Hotnews.

Citeşte şi:

Cîţu, întrebat despre documentul cu antetul Guvernului: Nu comentez fițuici care apar în presă

Nicușor Dan l-a schimbat pe directorul Spitalului Colțea. Cine este interimar

Omul de afaceri Nelu Iordache, audiat aproape cinci ore la DNA: „Un dosar mai vechi, din 2017”

Rareş Bogdan, despre susținerea pentru Cîţu: Dacă iei decizii singur, voi fi primul cu care vei intra în conflict

„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
PARTENERI - GSP.RO
„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Playtech.ro
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Observatornews.ro
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
HOROSCOP
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Știrileprotv.ro
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans
PUBLICITATE
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans