Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Tragedie în insula Madeira! 12 oameni au fost omorâți de un copac care a căzut peste ei

VIDEO | Tragedie în insula Madeira! 12 oameni au fost omorâți de un copac care a căzut peste ei

Tragedie în insula portugheză Madeira. Cel puțin 12 oameni și-au pierdut viața, după ce un copac a căzut peste ei. Oamenii luau parte la un festival local extrem de îndrăgit, relatează Daily Mail.

UPDATE 20.30: Bilanțul răniților în urma tragediei din Madeira a fost rezivuit la 52. Totodată, oficialii au precizat că zece dintre cele 12 persoane au murit la fața locului.Un copil a murit în drum spre un spital, iar o femeie a murit la spital. În plus, șapte dintre cei 52 de răniți se află în stare gravă.

Între timp, au apărut și imagini cu momentul în care copacul, un stejar vechi de 200 de ani, se prăbușește. Un martor a filmat chiar momentul în care copacul a căzut peste cei care luau parte la sărbătoarea religioasă.

În urma tragediei, șeful Guvernului regional a decretat trei zile de doliu naţional în memoria victimelor. Totodată, premierul portughez Antonio Gosta a transmis condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor.


Incidentul a avut loc în timpul festivalului Nossa Senhora do Monte. Cel puțin 12 oameni au murit și aproximativ 35 au fost răniți, după ce un copac s-a prăbușit peste o mulțime de oameni.

Numeroși localnici și turiști se adunaseră în fața unei biserici din capitala insulei, Funchal, pentru a lua parte la o ceremonie religioasă. Mai multe echipaje au intervenit la fața locului, autoritățile avertizând că bilanțul ar pute să crească.

Tragedia a avut loc în timpul sărbătorii Nossa Senhora do Monte care este cel mai important eveniment de acest fel de pe insulă. Ea are loc în perioada 14-15 august şi atrage numeroase persoane la o biserică situată la periferia oraşului.


Citește și: EXCLUSIV/ Cornel Galeș s-a reprofilat după moartea Ilenei Ciuculete. S-a angajat la o agenție de turism!


Foto: EPA

Close
Închide
  Close