MENIU CAUTĂ

Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova

Distribuie

Traian Băsescu  a obţinut cetăţenia Republicii Moldova. Fostul președinte român a aplicat în urmă cu trei luni pentru a deveni cu acte cetățean moldovean, iar acum președintele Nicolae Timofti a semnat decretul în acest sens.Totodată, soția lui Traian Băsescu, Maria Băsescu, a primit și ea cetățenia.

Decretul de acordare a cetăţeniei urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Totodată, Traian şi Maria Băsescu vor trebui să depună jurământul ca cetăţeni moldoveni.

Traian Băsescu a depus cererea de obţinere a cetăţeniei Republicii Moldova la data de 10 martie 2016. Deși termenul legal de examinare a unor astfel de solicitări în Republica Moldova este de un an, cererea fostului președinte român a fost examinată în regim prioritar, deoarece este vorba despre o persoană cu statut special, relatează deschide.md.

Băsescu a explicat, în luna martie, motivul pentru care a cerut cetățenia Republicii Moldova. Fostul președinte a afirmat că a făcut acest lucru în semn de respect față de locuitorii țării vecine.

”Am promis ca semn de respect pentru românii din Republica Moldova că atunci când îmi voi termina mandatul voi cere cetățenia Republicii Moldova, dar ca semn de solidaritate cu ei, pentru că drumul corect al cetățenilor din Republica Moldova este să obțină ei cetățenie română, de aceea am și relaxat foarte mult în timpul Guvernului Boc legislația pentru ca ei să obțină foarte ușor cetățenia română”, a mai spus Băsescu.

În luna aprilie a anului trecut, Traian Băsescu a fost decorat de preşedintele Nicolae Timofti cu ordinul „ştefan cel Mare”, decoraţia militară supremă a Republicii Moldova.

Citește mai multe despre Nicolae Timofti, Traian Băsescu și Chișinău pe Libertatea.

Comentarii