Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu renunță la Udrea și are o nouă protejată: Magda Bistriceanu, fostul sex-simbol PSD
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Traian Băsescu renunță la Udrea și are o nouă protejată: Magda Bistriceanu, fostul sex-simbol PSD

Traian Băsescu renunță la Udrea și are o nouă protejată: Magda Bistriceanu, fostul sex-simbol PSD

Traian Băsescu și Elena Udrea au alcătuit cel mai fidel și longeviv cuplu din punct de vedere politic de pe scena autohtonă. Din 2004 și până acum, timp de 12 ani, cei doi au avut aceleași opinii politice, ba chiar Băsescu a renunțat la alianțe politice și chiar și la propriul partidul, PDL, doar pentru a-și susține protejata.

De Marian Păvălașc,

Săptămâna trecută, cei doi au anunțat că o vor lua, cel puțin pentru o perioadă, pe alte drumuri pe scena politică. “Nu am vorbit și nu m-am consultat cu Traian Băsescu, așa că de acum drumurile noastre s-au despărțit. Avem drumuri diferite”, a declarat aceasta în momentul când și-a anunțat candidatura independentă la alegerile parlamentare din decembrie.

Ruptura nu pare să-l afecteze pe Traian Băsescu, care are oficial o nouă protejată. De această dată este vorba de o brunetă: fosta PSD-istă Magda Bistriceanu.

Odată cu despărțirea politica a lui Traian Băsescu de Elena Udrea, care i-a fost consilieră la Primăria Capitalei și la Administrația Prezidențială, fostul președinte a numit-o ca purtător de cuvânt, al sau și al PMP, pe Magda Bistriceanu.

Racolarea Magdei Bistriceanu de către Traian Băsescu este asemănătoare cu modelul aplicat și în cazul Elenei Udrea. Ambele au făcut primii pași politici în curtea altor partide.

Asemănări între Elena și Magda

Deși culoarea părului diferă, Traian Băsescu pare să păstreze criterii asemănătoare când își alege protejatele.

Elena Udrea (43 de ani) și Magda Bistriceanu (44 de ani) au aproximativ același stil chic de vestimentație, amândouă erau căsătorite în momentul când au intrat sub protecția președintelui, amândouă au fost promovate de adversari ai lui Băsescu. Elena Udrea a fost lansată de Călin Popescu Tăriceanu și a fost membră PNL, iar Magda Bistriceanu a fost inițiată în politică de Mircea Geoană.

Close
Închide
  Close