Băsescu a precizat că se va muta din vila de protocol din cartierul Primăverii atunci când apartamentul pe care l-a cumpărat va fi utilat și mobilat.

„În primul rând nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a afirmat Traian Băsescu la ieșirea din vila din Primăverii, potrivit news.ro.

Întrebat când va fi gata apartamentul, fostul președinte a spus că nu ştie. „Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atît de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine nu au fost în stare de nimic, Când nu am mai fost activ în politica internă, şi-au arătat vitejia”, a afirmat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că a primit notificare de la Regia Autonomă a Administrației Patrimoniului și Protocolului de Stat (RAAPPS) cu întârziere. „Am primit ieri notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul şi că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”, a mai punctat Băsescu.

Două luni de când Băsescu a fost declarat colaborator al Securității

Pe 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul făcut de Traian Băsescu la decizia Curții de Apel și a stabilit că fostul șef de stat a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia a fost definitivă.

Din acel moment, Traian Băsescu avea la dispoziție 60 de zile să elibereze vila de protocol din cartierul bucureștean Primăverii, aflată pe Strada Gogol, potrivit unui document transmis de RAAPPS la solicitarea Libertatea.

raapps-traian-basescu-vila-primaverii

Conform RAAPPS, în februarie 2015 „a fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect folosința gratuită a locuinței pentru imobilului situat in București, Str. Gogol nr. 2, sector 1”.

Dar, potrivit legii, foștii șefi de stat nu mai au dreptul să beneficieze de locuințe de protocol dacă au avut calitatea de lucrător sau de colaborator al Securităţii, așa cum este cazul lui Traian Băsescu, fost președinte în perioada 2004-2014.

Traian Băsescu a dat recent în judecată SPP și a cerut în instanță să aibă din nou la dispoziție serviciul de protecție şi pază.

Urmărește-ne pe Google News