Pentru numeroși nostalgici, tramvaiul spre Rășinari este una dintre cele mai frumoase și vechi modalități de transport din istoria Sibiului. Linia a fost inagurată cândva în 1947 pentru a-i transporta pe oameni spre Rășinari, localitatea care în care oamenii încă își mai păstrează preocupările pastorale, notează Turnul Sfatului.

Tramvaiul Sibiu-Rășinari circulă din nouIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Oprit din circulație la sfârșitul lui 2011 și pus în funcțiune rareori numai în scop turistic, tramvaiul Sibiu-Rășinari circulă din nou pe linia redeschisă oficial vineri.

„Am lucrat 16 ani pe tramvaiele vechi și apoi am făcut o pauză de vreo șase ani pentru că nu a mai mers tramvaiul o perioadă. E ca mersul pe bicicletă. Nu ai cum să uiți așa ceva. Nici nu e dificil iar drumul e chiar plăcut. În afară de o atenție mărită la fir să nu fie rupt și să nu fie ceva pe linie, nu trebuie să fii atent la depășiri sau alte detalii așa cum este atunci când conduci o mașină. De-a lungul timpului am văzut de toate – căprioare, vulpi, veverițe. Doar urși nu am văzut. Drumul acesta e cel mai frumos primăvara”, a povestit vatmanul Dorel Hila (foto), pentru sursa citată.

Tramvaiul Sibiu-Rășinari circulă din nou. Traseul mirific duce spre Mărginimea Sibiului

Tramvaiul adus din Austria merge cu aproape 30 de kilomeri pe oră, astfel încât turiștii să poată admira peisajele mirifice din Mărginimea Sibiului.

Primul protest față de plagiatul lui Sorin Cîmpeanu. Decanul unei importante facultăți din București intră în grevă japoneză și acuză tăcerea mediului academic: „Unii bagă gunoiul sub preș”