De Viorel Tudorache,

În acest sens, potrivit rezultatelor publicate vineri de companie, profitul net înregistrat la trei luni a fost de aproape trei ori mai mare decât profitul bugetat pentru perioada ianuarie – martie 2020 şi a reprezentat aproximativ 88% din profitul bugetat pentru întreg anul 2020, precizează Agerpres.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, profitul net obţinut de operatorul naţional de transport al energiei electrice, în trimestrul 1 al anului în curs, a cunoscut o creştere cu 103%, iar rezultatul net pozitiv a fost obţinut ca urmare a aplicării unor decizii prudenţiale de management, constând în reducerea în ansamblu a tuturor elementelor de cheltuială.

Totodată, în perioada analizată, CNTEE Transelectrica a cunoscut o îmbunătăţire şi din punct de vedere al profitabilităţii activităţii, astfel că profitul total din activitatea de exploatare a crescut cu 116%, pe fondul reducerii tuturor costurilor.

Pe zona principală a activităţilor de bază (transport şi dispecerizare Sistemul Energetic Naţional), în T1 2020, compania a obţinut rezultate financiare comparative cu aceeaşi perioadă a anului 2019, înregistrând o scădere nesemnificativă determinată, în principal, de diminuarea cu 3% a veniturilor din transport şi a altor venituri pe piaţa de energie provenită din cantitatea de energie electrică livrată consumatorilor mai redusă cu 1,8%, precum şi din reducerea tarifului mediu pentru serviciul de transport aprobat de ANRE.

Mesajul autorităților de la București către oamenii care și-au cumpărat bilete de avion: “V-am păcălit!”. În schimb zborurile spre Rusia, țara focar de COVID, sunt permise
Recomandări

Mesajul autorităților de la București către oamenii care și-au cumpărat bilete de avion: “V-am păcălit!”. În schimb zborurile spre Rusia, țara focar de COVID, sunt permise

 

Potrivit sursei citate, pe segmentul activităţilor cu profit zero, în primele trei luni ale anului, s-a înregistrat o creştere financiară de 50,6 milioane de lei, faţă de pierderea de 28 milioane de lei, înregistrată în T1 2019.

De asemenea, veniturile din serviciile de sistem tehnologice au crescut cu 20%, până la 188 de milioane de lei, la 31 martie 2020, comparativ cu 157 milioane de lei, la 31 martie 2019, „determinată de majorarea tarifului aprobat de ANRE pentru aceste servicii, concomitent cu scăderea cu 10% a cheltuielilor privind serviciile de sistem tehnologice în trimestrul 1 al anului 2020, faţă de cele din perioada aferentă anului 2019 (166 milioane de lei în primul trimestru al anului 2020 versus 185 milioane de lei în trimestrul 1 al anului 2019)”.

Compania Naţională de Transport al Energiei Transelectrica SA este operatorul de transport şi de sistem din România care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 de staţii electrice de transformare şi 8.834,3 kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport. 

Citeşte şi:

Un elev de top s-a sinucis, fiindcă s-a temut că izolarea îi va afecta notele la examene

Casa artistei Ellie White, în vizorul hoților. Clipe de panică în miez de noapte. „Doi indivizi au încercat să intre peste noi”

Schimbarea în noapte a Guvernului Orban: starea de alertă poate fi permanentizată!

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor