09 Iun. 2017 22:52

Drumarii deszăpezesc Transfăgărăşanul, pentru a putea fi redeschis pe 30 iunie

Distribuie

Transfăgărăşanul va fi redeschis pe 30 iunie 2017. Potrivit legii, Transfăgărăşanul este deschis în fiecare an în perioada 30 iunie – 1 noiembrie.

Între 2 noiembrie și 29 iunie, drumul este închis, pe o porţiune de 27 kilometri, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci şi alunecări de teren.

Anul trecut, însă, datorită condiţiilor meteo favorabile, DN 7C a fost deschis mai devreme decât în alţi ani. Astfel, circulaţia auto pe Transfăgărăşan s-a redeschis pe 18 iunie.

Acum, în plină vară calendaristică, drumarii muncesc la deszăpezirea Transfăgărăşanului (DN 7C), pentru a putea fi redeschis la data stabilită de lege. De altfel, încă de la sfârșitul lunii trecute… au început lucrările pentru redeschiderea Transfăgărăşanului. GALERIE FOTO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România anunţă, vineri, că pe Transfăgărăşan (DN 7C) partea carosabilă a fost curăţată şi eliberată de zăpadă pe ambele sensuri cu excepţia a două sectoare în care, pe anumite porţiuni, există zăpadă pe jumătate de cale.

Transfăgărăşanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 de kilometric, prin judeţele Argeş şi Sibiu.Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2.042 metri, la Bâlea Lac.

FOTO: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

 

 

 

 

Comentarii