Mergi direct la conținut »
Inima fetiței de opt ani a fost transplantată cu succes la Denis, un băiețel de zece ani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inima fetiței de opt ani a fost transplantată cu succes la Denis, un băiețel de zece ani

Inima fetiței de opt ani a fost transplantată cu succes la Denis, un băiețel de zece ani

Denis, un băiețel de 10 ani din Tulcea, a fost supus aseară unei operații de transplant de cord, realizată de medicii de la spitalul din Târgu Mureș.

Denis a fost diagonsticat cu insuficienţă cardiacă în stadiu avansat şi, de 3 ani, era pe lista de aşteptare pentru o inimă nouă, a deyvăluit observator.tv

El a mai fost aproape de realiyarea transplantului în două rânduri. „Prima şansă pe care a avut-o, s-au răzgândit părinţii foarte rapid, nu au mai fost de acord cu prelevarea organului şi la a doua şansă copilul era foarte răcit şi nu s-a putut efectua. Copilul a spus că a treia este cu noroc şi aşa a fost”, a spus Marieta Ţurlică, mama lui Denis.

Lui Denis i-a fost transplantată inima Emiliei, o fetiţă de 8 ani, din Oradea, aflată în moarte cerebrală după un accident rutier.

„Acolo, undeva, fetiţa lor încă trăieşte în copilaşul nostru”

10 medici au realizat operaţia care a durat cinci ore şi jumătate. „Le mulţumim din suflet părinţilor care au avut curajul şi puterea de a face pasul acesta. Acolo, undeva, fetiţa lor încă trăieşte în copilaşul nostru”, a mai spus Marieta Ţurlică, mama lui Denis.

În România, s-a mai realizat anul acesta un singur transplant de inimă la copii. Între cele două cayuri există multe similitudini. Un băiat de 15 ani din Reşiţa a primit o inimă de la un copil de 14 ani. Donatorul era tot din Oradea, tot victima unui accident rutier!


Citește și:

EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii 90

Close
Închide
  Close