MENIU CAUTĂ
05 Feb. 2013 13:49

Transplantul din S.U.A al lui Alex s-a amânat pentru martie!

Distribuie

Săptămâna trecută vă relatam despre o premieră medicală pentru România: Alex, un băieţel de 3 ani, urma să devină, marţi 5 februarie,  primul român care era supus unui transplant cu propriile celule stem, recoltate la naştere. Procedura trebuia să aibă loc la prestigiosul Duke University Hospital. Dar cum Alex a contractat o pneumonie, intervenţia s-a amânat pentru luna martie.
Pentru Alex, procedura respectivă, deşi încă experimentală, este aproape singura şansă de a-şi mai reveni la o viaţă normală, după ce a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, cauzată de un stop respirator, consecinţă a unui înec cu mâncare petrecut cu doi ani în urmă.
Din păcate, chiar înaintea plecării spre America a copilului şi a părinţilor lui, Alex a contractat o viroză ce a fost ulterior diagnosticată ca pneumonie, lucru ce face imposibil transplantul. Dar operaţiunea de salvare a lui Alex nu se opreşte aici, doar se amână cu o lună, el fiind reprogramat pentru procedura respectivă la începutul lunii martie. Costul intervenţiei şi al transportului este suportat de compania Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din ţara noastră. Până atunci, Alex va fi tratat şi ţinut sub observaţie de medicii români.
 

Comentarii