De Ioana Tomescu,

Gabriela Firea a participat, marți, la Şcoala nr. 195 pentru a verifica implementarea proiectului pilot privind autobuzul şcolar. Cu acest prilej, jurnaliștii au întrebat-o dacă vrea în continuare transport gratuit la STB, iar primarul Capitalei a răspuns afirmativ.

„Se menţine, dar nu am anunţat încă un rezultat pentru simplul motiv că sunt păreri împărţite – unii specialişti spun că ar fi foarte bine, alţii spun că ar duce la situaţii de nedorit, pentru că s-au mai aplicat astfel de măsuri de gratuitate completă şi nu au fost de bun augur. În acest moment, cheltuiala PMB pentru subvenţiile şi investiţiile STB se ridică la circa 20 milioane de euro lunar, iar profitul STB tot lunar e de circa 3 milioane de euro, practic PMB acoperă lunar 17 milioane de euro pentru STB, cu alte cuvinte nu ne gândim sub nicio formă doar la acele 3 milioane de euro profitul STB, pentru că sunt foarte multe gratuităţi, nu pentru că nu sunt ei performanţi”, a spus Firea, potrivit Agerpres.

Cine beneficiază de transport STB gratuit în prezent

Primarul Capitalei a amintit care sunt categoriile care beneficiază în acest moment de gratuități la transportul în comun de suprafață: elevi, studenţi, pensionari, însoţitorii pensionarilor, persoane cu dizabilităţi.

Citeşte şi:

Iohannis, un nou atac la Guvern: „Miniștrii perindați la Educație nu au rezistat tentaţiei păguboase de a face politici educaţionale după ureche”

Tabletele STS pentru alegerile prezidențiale nu pot fi folosite momentan, pentru că sunt „sigilate”. Decizia, la cererea comisiei condusă de Lia Olguţa Vasilescu

Cum putea fi evitat accidentul provocat de Mario Iorgulescu. Experimentatul pilot de raliuri Titi Aur, despre cele trei reguli care trebuie respectate de toți cei care urcă la volan

Tragedie uriașă: S-a aflat cine se mai afla in elicopterul care i-a adus sfarsitul lui Kobe Bryant si fiicei lui
GSP.RO

Tragedie uriașă: S-a aflat cine se mai afla in elicopterul care i-a adus sfarsitul lui Kobe Bryant si fiicei lui

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu