Mergi direct la conținut »
Precizările STB privind transportul gratuit pentru însoţitorii pensionarilor. Care sunt condițiile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Precizările STB privind transportul gratuit pentru însoţitorii pensionarilor. Care sunt condițiile

Precizările STB privind transportul gratuit pentru însoţitorii pensionarilor. Care sunt condițiile

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București (STB), a început pe 12 februarie procedura de distribuire a formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, dar și a însoțitorilor acestora, acolo unde este cazul.

De Dragoș Tănase,

Astfel, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București (HCGMB) 839/2019, persoanele care sunt însoțitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public pe raza Municipiului București.

STB SA anunță că, până la eliberarea cardurilor pentru pensionari, însoțitorii lor pot circula gratuit, cu îndeplinirea cumulativă, de către pensionari, a următoarelor condiții:

  • să aibă vârsta minimă de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați;
  • să aibă asupra lor documente de călătorie valabile (ultimul talon de pensie și cartea de identitate cu domiciliul stabil în București);
  • să confirme, în imediata sa apropiere, persoana care îndeplinește sarcina de însoțitor.

Persoanele însoțitoare beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care îi însoțesc pe pensionari.

Vezi aici care este procedura de eliberare a cardului de transport gratuit pentru pensionari!

Atenție, formularul poate fi descarcat si de pe site-ul stb.ro!

În paralel, STB a început să distribuie abonamentele gratuite pentru elevii din Capitală. Află care sunt actele necesare!


Citește și… Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”


 

Close
Închide
  Close