Mergi direct la conținut »
Transportatorii vor protesta în fața Guvernului în data de 13 decembrie din cauza Uber. Manifestări și în marile orașe împotriva pirateriei
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Transportatorii vor protesta în fața Guvernului în data de 13 decembrie din cauza Uber. Manifestări și în marile orașe împotriva pirateriei

Transportatorii vor protesta în fața Guvernului în data de 13 decembrie din cauza Uber. Manifestări și în marile orașe împotriva pirateriei

Peste 5.000 de transportatori vor protesta miercuri, 13 decembrie, în fața Guvernului, din cauza ”pirateriei” realizate de către Uber și alte firme similare, a anunțat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

De Daniel Ionașcu,

De asemenea, vor exista proteste și în marile orașe din țară, respectiv Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova, Constanța, între orele 09.00-20.00.

”Nu înţelegem cum pregăteşte Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu plătesc taxele şi impozitele, din moment ce în România vorbim deja despre fenomenul numit «uberizare» – fenomen tolerat şi susţinut de guvern prin lipsa oricăror acţiuni care l-ar putea opri. Acest fenomen nu se referă exclusiv la firma Uber, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund în spatele unor platforme digitale”, se arată în comunicatul transportatorilor.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat de curând că vor fi interzise toate formele de transport care nu respectă legea taximetriei.

Acest lucru înseamnă interzicerea Uber și Taxify, două servicii de transport care nu dețin autorizații și licențe așa cum au taximetriștii.

Ce spunea Uber

Uber a reacționat atunci, afirmând că peste 350.000 se bazează pe Uber zilnic și mii de șoferi Uber plătesc taxe la stat.

“Peste 350.000 de bucureșteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice și mii de șoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicației și contribuie la bugetul public (anul trecut, ca exemplu, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit și contribuții salariale).

Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea și cu alți actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport”, a afirmat atunci Uber.

Scandaluri mondiale

Uber a pierdut de curând licențele de transport în Londra, dar și în orașul britanic Sheffield. De asemenea, serviciile sale au fost interzise și în Israel, prin decizie a instanței. În cursul acestui an, compania s-a retras și din Danemarca și Ungaria.

Compania se află în mijlocul mai multe investigații realizate de către autotitățile americane, dar și într-un proces cu miză foarte mare cu Google, fiind acuzată de furt de tehnologie.

Close
Închide
  Close