Mergi direct la conținut »
Protest anulat: Transportul între București și Ilfov se desfășoară normal
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest anulat: Transportul între București și Ilfov se desfășoară normal

Protest anulat: Transportul între București și Ilfov se desfășoară normal

Reprezentanții COTAR au transmis că s-au întâlnit cu autoritățile locale și că au decis astfel să amâne pentru două săptămâni acțiunea de protest prin care voiau să suspende transportul de persoane între București și Ilfov. 

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, a precizat că în următoarea perioadă vor fi identificate trasee suplimentare și capacitățile de transport ale operatorilor, în cadrul unui grup de lucru. La întâlnire au participat reprezentanţi ai Administraţiei Publice din Primărie, prefectul municipiului Bucureşti, reprezentaţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov, notează Mediafax.

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au menționat că au declanșat protestul pe motiv că „nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă”.

În urmă cu șase luni, Autoritatea Metropolitană de Transport a fost desfiinţată, iar atribuțiile cu privire la serviciile de transport persoane București-Ilfov au fost transferate în subordinea Primăriei Capitalei, respectiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (ADITP), notează Mediafax.

Peste 100.000 de oameni folosesc în fiecare zi microbuzele pentru a ajunge în București și în comunele ilfovene situate în apropierea Capitalei.


Citește și OPINIE / Minciunile de milioane de euro ale transportatorilor din Ilfov. O perdea de fum care ascunde, de fapt, un business de milioane


Close
Închide
  Close