MENIU CAUTĂ

VIDEO Traversările neregulamentare şi viteza, principalele cauze ale accidentelor! Declaraţii ale şefului Direcţiei Rutiere la interviurile Libertatea Live

Distribuie

Traversările neregulamentare şi viteza, principalele cauze ale accidentelor! Chestorul Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din IGPR, a analizat la interviurile Libertatea Live situaţia accidentelor grave care se produc pe şoselele din România.

Ultimul eveniment tragic de la Neamţ, acolo unde nouă oameni au murit într-un microbuz care-i transporta ridică mari semne de întrebare cu privire la transportul cu diferite „bombe[ pe patru roţi pe şosele.

351 de oameni au murit în trei luni pe șosele

În primele trei luni ale acestui an s-au produs 1556 de accidente rutiere grave în urma cărora 351 de persoane au murit, iar alte 1458 au fost grav rănite. Statisticile poliţiştilor de la Rutieră ne arată că un sfert dintre tragedii au fost provocate de viteză şi 22 la sută din cauza pietonilor.

Traversările neregulamentare şi viteza, principalele cauze ale accidentelor

”Anul trecut am avut 1951 de persoane decedate în 8645 de accidente şi 8170 de persoane rănite grav. Principalele cauze sunt indisciplina pietonală, traversări neregulamentare, iar mare parte a acestor accidente se întâmplă în localităţi, pe străzi. A doua cauză este viteza, viteza neadaptată şi viteza excesivă. Apoi neacordarea priorităţii de trecere. A patra cauză sunt bicicliştii. Alcoolul, ca şi cauyă concurentă, este undeva sub nouă la sută, poate chiar mai puţin”, a declarat pentru Libertatea chestor Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Radarul nu ar trebui să sperie pe nimeni

Şeful de la „Rutieră” mai spune că radarul nu ar trebui să sperie pe nimeni. „Faptul că te-ai întâlnit cu un coleg de-al meu şi ai depăşit viteza, trebuie să fie un semn de întrebare pentru fiecare, că poate trebuie să mergem mai încet”, e de părere chestorul Brăcea.

CITEŞTE ŞI:

Gardurile de 412.000 de lei puse de-a lungul liniei de tramvai 21 au ruginit în doar cinci luni

Citește mai multe despre chestor, grave, Poliție și rutiera pe Libertatea.

Comentarii