De Cristian Otopeanu,

”Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan este pregătit să primească primii medici care vor lucra în Spitalul militar ROL 2, pentru ca în scurt timp aici să poată veni şi primii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus  SARS-COV-2″, a transmis Institutul Ana Aslan.

Pacienţii vor fi primiţi şi trataţi în Spitalul ROL 2 şi în corturile militare amenajate pe platforma de la Otopeni, iar personalul medical nu va părăsi zona şi va fi cazat în interiorul Institutului Ana Aslan.

„Pentru a nu-şi pune în pericol familiile, echipele medicale de medici vor locui aici, prin rotaţie, două, trei sau chiar patru trei săptămâni”, conform comunicatului.

„Ca peste tot în ţară, nici structura acestui spital nu a fost concepută să răspundă cerinţelor speciale, necesare în astfel de situaţii. În două săptămâni, trei corpuri de clădire din clinica Otopeni a Institutului Ana Aslan au fost complet adaptate cazării în siguranţă a personalului medical”, a mai informat Institutul.

100.000 de euro

au fost cheltuiţi pentru refacerea spaţiilor, potrivit comunicatului

Institutul a mai precizat că „mai multe echipe au lucrat două săptămâni în trei schimburi, timp în care au renovat şi zugrăvit mai mult de 7000 de mp de pereţi şi au înlocuit aproape 1000 de mp de tarkett medical”.

„50 de camere cu baie proprie au fost zugrăvite, dotate şi mobilate de la zero cu bani din donaţii dar şi din fondurile proprii ale spitalului”, a mai transmis Institutul Ana Aslan.

Citeşte şi:

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

Coronavirus din decembrie în România? Pacient cu pneumonie la „Babeș”, posibil pacientul 1 al României: „Aveam febră, tușeam, mă durea tot corpul”

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.