MENIU CAUTĂ

Trei elevi români, medaliați la Olimpiada Asiatică de Fizică

Distribuie

Performanță remarcabilă pentru trei elevi români, medaliați la Olimpiada Asiatică de Fizică. Adolescenții s-au întors cu o medalie de aur și două de argint de la competiția desfășurată în Yakutsk, în Federația Rusă.

Răzvan Radu este elev în clasa a XII-a și a reușit să obțină medalia de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică – AphO, care a avut loc în perioada 1-9 mai. Alți doi colegi de-ai lui au urcat pe podium. Anca Drăgulescu, elevă în clasa a XII-a, și Petru Cotrut (clasa a XI-a) au obținut medalii de argint, notează România TV.

Trei elevi români, medaliați la Olimpiada Asiatică de Fizică. Tinerii învață la același liceu

De altfel, Anca a primit și un premiu special pentru cea mai creative participant la Olimpiadă.

„Am participat și anul trecut, când m-am clasat pe locul doi pentru cea mai bună participantă, așa că, speram ca în acest an să obțin marele premiu. Cred că organizatorii oferă un astfel de premiu tocmai pentru a încuraja cât mai multe fete să participe la acest gen de olimpiade”, a declarat Anca Drăgulescu, într-un interviu acordat după ceremonia de premiere.

Datorită rezultatelor excepționale înregistrate până acum, România a fost singura țară din afara Asiei care a fost reprezentată la concurs. 24 de țări au concurat la Olimpiada Asiatică de Fizică care a avut loc în Federația Rusă.

Sursă foto: liceu.ichb.ro

Citește mai multe despre 1 iunie, Ziua Copilului, fizica, Romania și Rusia pe Libertatea.

Comentarii