Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Proxeneți, care lucrau prin metoda ”lover boy”, arestați la Tulcea. Au revenit în țară din cauza pandemiei împreună cu victimele

De Viorel Tudorache, . Ultimul update Vineri, 15 mai 2020, 14:58

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare de proxeneţi din Tulcea care racola femei prin metoda "lover boy", în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul mai multor state, precum Olanda, Germania, Spania şi Elveţia. Proxeneții au acționat între anii 2013-2020.

Ad placeholder

Potrivit unui comunicat DIICOT, din cauza pandemiei de coronavirus, persoanele vătămate au fost nevoite să-și înceteze activitatea de prostituție din străinătate și să revină în România, moment în care membrii grupării au realizat că sunt mai multe ”soții” / ”concubine” ale aceluiași inculpat, iar pentru a se evita întâlnirea și conflictele dintre acestea s-a discutat în cadrul grupului organizat despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în orașul Măcin, în care unele dintre acestea să fie cazate.

În urma perchezițiilor domiciliare, la locuințele inculpaților au fost identificate și ridicate sumele de 39.400 euro, 15.500 coroane suedeze, 9.575 lei, 10 telefoane mobile și două autoturisme de lux cu valoare de aproximativ 70.000 euro.

”La data de 13.05.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, iar la data de 14.05.2020 Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de aceștia”, menționează DIICOT.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada anilor 2013 – 2020, pe raza judeţului Tulcea a fost constituit un grup infracţional organizat, care avea ca drept scop racolarea de persoane de sex feminin, prin metoda „lover boy”, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul mai multor state, precum Olanda, Germania, Spania şi Elveţia.

Potrivit DIICOT, liderul grupării infracţionale avea rolul de coordonare a activităţii infracţionale prin colectarea şi gestionarea banilor proveniţi din practicarea prostituţiei de către persoanele vătămate, înlesnirea practicării prostituţiei prin întreţinerea unei atmosfere de familie, intervenţia şi aplanarea conflictelor ce apăreau între persoanele vătămate.

De asemenea, DIICOT precizează că între persoanele vătămate şi membri ai grupării, îndemnarea tinerelor la practicarea prostituţiei sub pretextul iluzoriu al formării şi întreţinerii unei familii, iar ceilalţi membri ai grupării aveau rolul de a determina şi înlesni practicarea prostituţiei de către mai multe tinere prin metoda „lover boy” şi de a obţine sume de bani de pe urma practicării prostituţiei de către acestea.

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Citeşte şi:

Un fost director francez al unei fabrici din România a primit despăgubiri de 1 milion de euro după ce a fost concediat

Nick Bollettieri, dus de urgență la spital, după ce s-a prăbușit pe teren

VIDEO | Reacția Arhiepiscopiei Tomisului după ce o femeie a întrerupt slujba: Am fost avertizați de specialiști că izolarea va aduce tulburări comportamentale

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close