Mergi direct la conținut »
Trei ursuleți s-au născut în rezervația de la Zărnești. Premieră la sanctuarul de urși bruni din județul Brașov | GALERIE FOTO ȘI VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trei ursuleți s-au născut în rezervația de la Zărnești. Premieră la sanctuarul de urși bruni din județul Brașov | GALERIE FOTO ȘI VIDEO

Trei ursuleți s-au născut în rezervația de la Zărnești. Premieră la sanctuarul de urși bruni din județul Brașov | GALERIE FOTO ȘI VIDEO

Premieră la Rezervația de la Zărnești: trei pui de urs s-au născut în captivitate, după 12 ani de la înființarea sanctuarului. Ursuleții au venit pe lume la începutul lunii martie și sunt perfect sănătoși. Doi dintre aceștia au fost deja adoptați de o familie din Anglia.

Părinții ursuleților sunt Pamela, o ursoaică de 15 ani, și Pluto, un urs, în vârstă de trei ani, singurul mascul nesterilizat din sanctuarul de la Zărnești.

„Doi dintre ursuleți, Mark și Di, au fost adoptați la distanță de o familie din Anglia, iar pentru al treilea suntem în așteptare. Ursuleții sunt perfect sănătoși, dar deocamdată sunt în carantină. Faptul că s-au născut primii ursuleți este un lucru minunat pentru că majoritatea urșilor din rezervație au vârsta de peste 30 de ani. Cel mai probabil ursuleții vor putea fi văzuți la vară de turiștii care vin să viziteze Rezervația Libearty”, a declarat joi, pentru Agerpres, vicepreședinta Asociației pentru protecția animalelor Milioane de Prieteni (AMP) Brașov, Paula Ciotloș.

Trei pui de urs s-au născut în rezervația de la Zărnești. Populația de urși bruni din sanctuar, în creștere

Odată cu nașterea celor trei pui, numărul urșilor din rezervația de la Zărnești a ajuns la 90. Dintre aceștia, 37 sunt femeie, iar 50 sunt masculi. Specialiștii spun că alte două ursoaice este posibil să nască, după ce au fost monitorizate mai multe luni.

Deschisă în 2005, rezervația de urși bruni de la Zărnești este unică în România. Construită pe o suprafață de teren de 70 de hectare, pus la dispoziție de Primăria Zărnești, este cea mai mare rezervație de acest tip din Europa. Urșii ajung aici, după ce au fost salvați fie din mai multe zone alte țării, fie din grădini zoologice sau adăposturi neadecvate.

La începutul anului trecut au ajuns în rezervație, ursuleții Mașa și Grișa, care au fost aduși cu avionul din Armenia. Animalele au fost salvate de fundația patronată de actrița franceză Brigitte Bardot, care a plătit transportul urșilor din Armenia până la Zărnești.

Oamenii care vor să viziteze rezervația de urși bruni de la Zărnești au la dispoziție și un trenuleț cu ghid pentru a face turul sanctuarului în 45 de minute. Turiștii pot vedea ritualul de hrănire a urșilor, dar și modul de viață al acestora. Totodată, traseul duce și către platforma foto de unde poate fi admirată întreaga rezervație.

Close
Închide
  Close