MENIU CAUTĂ

Trump vrea să oprească importurile de mașini de lux germane în SUA

Distribuie

Trump vrea să oprească importurile de mașini de lux germane în SUA, susține presa americană citâd surse care l-ar fi auzit când i-a spus acest lucru lui Emmanuel Macron.

Mai mulți diplomați americani și europeni anonimi au declarat pentru revista germană WirtschaftsWoche că Trump i-a spus ultima oară președintelui francez Emmanuel Macron, în timpul vizitei pe care președintele francez a efectuat-o în Statele Unite, că își va menține politica comercială cu scopul de a opri modelele Mercedes-Benz să mai circule pe Fifth Avenue în New York.

Știrea nu oferă detalii suplimentare privind politicile care ar fi folosite pentru a interzice în mod eficient producătorii de automobile premium în Statele Unite.

În acest moment Germania controlează 90% din piața mașinilor de lux din Statele Unite și este cel mai important exportator european de automobile către SUA. Anul trecut nemții au asamblat 804.000 de automobile în Statele Unite şi au exportat încă 657.000 din Germania de către America de Nord. Potrivit Asociaţiei Europene a Constructorilor de Automobile (ACEA), Statele Unite au importat anul trecut din Europa automobile în valoare de 6,2 miliarde de euro.

Trump a anunţat în cursul acestei luni că i-a cerut secretarului său pentru Comerţ, Wilbur Ross, să deschidă o anchetă asupra importurilor de maşini, camioane şi piese auto, o iniţiativă care ar putea duce la impunerea de noi tarife vamale, notează Reuters. Berlinul nu apreciază războiul deschis de Washington prin intermediul acestei anchete, invocând, ca în cazul taxelor vamale pentru importurile de aluminiu şi oţel, o chestiune de securitate naţională


Citește și: CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)


Citește mai multe despre Mercedes pe Libertatea.

Comentarii