Mergi direct la conținut »
Trupele canadiene rămân în Letonia, încă patru ani. Ce declară premierul Justin Trudeau
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trupele canadiene rămân în Letonia, încă patru ani. Ce declară premierul Justin Trudeau

Trupele canadiene rămân în Letonia, încă patru ani. Ce declară premierul Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau, aflat într-o vizită la Riga, capitala Letoniei, a precizat că trupele canadiene rămân în Letonia, încă patru ani. Canada a trimis 455 de militari în Letonia, aceştia făcând parte dintr-un grup de luptă NATO care include trupe din Italia, Spania, Polonia şi Slovacia.

Trudeau a mai adăugat că ţara sa va suplimenta efectivele contigentului canadian din Letonia, care ar urma să ajungă la 540 de militari.

Cele trei state baltice – Estonia, Letonia şi Lituania, membre NATO din 2004 – se învecinează şi au relaţii dificile cu Rusia care au devenit şi mai tensionate după intervenţia Moscovei în Ucraina, amintește Mediafax.

În acest timp, premierul canadian se află în plin scandal sexual, dupa ce o jurnalistă l-a acuzat pe Justin Trudeau de hărțuire sexuală.


Citește și: EXCLUSIV/ Adevărata viață a Lisei Ann, actrița porno care a jucat-o pe guvernatoarea Alaskai, Sarah Palin: „Dacă aveți un politician care nu vă place, spuneți-mi mie!”


 

Close
Închide
  Close