MENIU CAUTĂ

Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost aruncat în canalizare după ce a fost dizolvat în acid. Dezvăluirile făcute de presa turcă

Distribuie

Asasinii lui Jamal Khashoggi, care a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul, au aruncat în canalizare trupul jurnalistului, după ce l-au dizolvat în acid. Informația a fost publicată de jurnaliștii cotidianului turc Sabah, citat de AFP.

Analiza unor probe prelevate din sistemul de canalizare al reședinței consulului Arabiei Saudite din Istanbul a permis detectarea unor urme de acid, scrie cotidianul turc, conform Agerpres.

Anchetatorii cred că trupul jurnalistului Jamal Khashoggi, care era critic la adresa puterii din Arabia Saudită, a fost dizolvat în acid. Mai apoi, autorii crimei au deversat lichidul în canalizare, conform Sabah.

De asemenea, un consilier al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că trupul lui Jamal Khashoggi a fost tăiat pentru a fi mai ușor de dizolvat.

Mesajul logodnicei jurnalistului Jamal Khashoggi, după uciderea sa: „Să fie pedepsiți cei implicați în această barbarie”

Potrivit sursei citate, Khashoggi a fost asasinat pe 2 octombrie de către un comando saudit în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, unde a mers pentru demersuri administrative.

Arabia Saudită a recunoscut: Jamal Khashoggi a fost ucis în Consulatul din Istanbul, în timpul unei altercații

După ce mai întâi au negat în mod ferm asasinatul, autorităţile saudite au afirmat în cele din urmă că jurnalistul a fost ucis în cursul unei operaţiuni ”neautorizate” de către Riad.

Presa turcă apropiată puterii şi responsabili turci au lăsat de înțeles că în asasinat este implicat Prinţul moştenitor saudit, Mohammed Ben Salman.

sursă foto: EPA


Citește și Există viață după pestă: Crăciun cu iepuri și gogoșari! Reporterii Libertatea s-au întors, după trei luni, în satul Luciu din județul Ialomița


 

Citește mai multe despre acid și canalizare pe Libertatea.

Comentarii