Pentru aparatele cu tub

Mai întâi, încearcă să ştergi impurităţile cu o lavetă, o cârpă din bumbac sau o bucată de piele întoarsă; şterge uşor, pe orizontală (nu de sus în jos) sau cu mişcări circulare.
Pentru petele care nu cedează la tratament “uscat”, aplică altă variantă: stropeşte laveta cu apă distilată şi şterge ecranul la fel, cu mişcări orizontale sau circulare.
Şi soluţiile pentru geamuri dau rezultate, foloseşte-le după metoda descrisă mai sus.
Nu aplica pe monitor alcool, apă, oţet, amoniac – ecranul se pătează şi mai rău.
Nu înlocui cârpa moale cu o bucată de hârtie – o fi având ea o reputaţie grozavă în materie de curăţat geamurile din sticlă, dar pe un ecran pretenţios, cum e cel al televizorului, poate produce daune ireversibile – zgârie şi lasă “scame”.
După ce ai făcut ecranul lună, încheie prin operaţiunea cu care ai început: şterge- l uşor, cu o cârpă moale, uscată, cu o lavetă sau cu o bucată de piele întoarsă.

Pentru plasmă şi LCD

Plasmele şi televizoarele cu cristale lichide (LCD TV) sunt şi mai pretenţioase şi deşi unii recomandă folosirea apei oxigenate şi pentru ecranele lor, este alegerea ta dacă rişti să verifici acest truc sau nu.
Cea mai bună idee e să citeşti cu atenţie instrucţiunile de folosire a aparatului respectiv şi să faci strict ceea ce te sfătuiesc specialiştii.
Având în vedere câţi bani ai dat pe un astfel de televizor, merită să mai investeşti ceva şi în lavete din microfibră, “preferatele” plasmelor şi ale LCD TV-urilor; “obrazul” lor subţire cu cheltuială se ţine.

Urmărește-ne pe Google News