Dacă nu aveți acces suficient la apă distilată, o puteți face acasă și, cel mai probabil, veți găsi toate instrumentele de care aveți nevoie chiar în cămară.

Ce este apa distilată?

Dacă nu cunoașteți diferența dintre apa de la robinet, filtrată, purificată și distilată, iată care este.

Calitatea apei de la robinet variază în funcție de locație și poate conține urme de minerale specifice geologiei regiunii dvs., precum și urme de substanțe chimice utilizate la tratarea apei. Sperăm că apa de la robinet este sigură de băut, dar mulți oameni nu pot fi siguri de asta și nici nu pot risca să dea copiilor să bea apă de la robinet. Apa filtrată este o soluție.

Apa filtrată începe ca apă simplă de la robinet. Este posibil să aveți deja apă filtrată în casa dvs., prin intermediul unui sistem de filtrare pentru întreaga casă, a unui filtru de baterie sau a unei căni de filtrare a apei (puteți obține chiar și o sticlă de apă filtrată). 

Majoritatea apei filtrate trece printr-o combinație de filtre de carbon și microni, care ajută la eliminarea substanțelor chimice precum clorul (adăugat în mod obișnuit la apa de la robinet ca dezinfectant) sau pesticide și metale precum cuprul sau plumbul. Filtrele pot elimina, de asemenea, mirosurile și gusturile neplăcute.

Apa purificată începe de obicei și ca apă de la robinet. Va trece prin multe procese de purificare, inclusiv cele utilizate pentru filtrarea apei. Apa purificată merge cu un pas mai departe decât filtrarea, cu un proces care elimină poluanții chimici, bacteriile, ciupercile și algele. Veți găsi adesea apă purificată în sticle îmbuteliate.

Apa distilată este un tip mai specializat de apă purificată, dar mult mai ușor și mai ieftin de produs acasă. La fel ca în cazul apei purificate, îndeplinește cerința de clasificare de 10 ppm (părți pe milion de solide dizolvate totale, alias, contaminanți) sau mai puțin. 

Procesul de distilare este simplu. Încălziți apa de la robinet până când se transformă în vapori. Când vaporii se condensează înapoi în apă, lasă în urmă orice reziduu mineral. Lichidul condensat rezultat este apa distilată.

Apa distilată se poate bea în fiecare zi?

Apa distilată este complet sigură pentru utilizare, dar dezavantajul distilării este că elimină toate mineralele utile, cum ar fi calciul și magneziul, care apar în mod natural în apa de la robinet. Din acest motiv, în general, nu este recomandat să folosiți apă distilată ca apă zilnică de băut și s-ar putea să descoperiți că nu are aromă.

De asemenea, trebuie să alegeți cu atenție orice recipient de depozitare pe care îl utilizați pentru apa distilată. Lipsa de nutrienți a apei distilate poate determina scurgerea substanțelor chimice din recipientul în care este depozitat. 

Dacă intenționați să folosiți apa imediat, majoritatea recipientelor vor funcționa bine, dar pentru depozitarea pe termen lung este mai bine să utilizați sticlă sau oțel inoxidabil de înaltă calitate. .

Știința din spatele apei distilate

Nu e prea multă știință aici. Se folosește apa în toate stările sale, lichidă, solidă și gaz.

Esența este următoarea: încălziți apa (lichidă), o transformați în vapori de apă (gaz), apoi colectați condensul cu ajutorul gheții (solid). Este ca un experiment de la școală. 

Probabil că veți găsi tot ce aveți nevoie în bucătăria dvs. O oală mare, un capac pentru oala mare, o oală mică, apă, gheață și mănuși de cuptor pentru manipularea vaselor fierbinți.

Este nevoie de ceva timp pentru ca toată această știință să se întâmple, așa că fiți pregătiți. Începe cu 8 căni de apă în oala mare. După o oră, se produs aproximativ 1 1/4 dintr-o cană de apă distilată. Pentru a face 2 l de apă distilă ați avea nevoie de aproximativ 13 ore de distilare.

Dacă urmați acești pași, ar trebui să obțineți un randament de aproape 100%, dar indiferent de cantitatea de apă distilată pe care doriți să o obțineți, asigurați-vă că adăugați apă suplimentară, astfel încât să puteți evita încălzirea unei oale goale la sfârșitul procesului , care poate deteriora unele vase.

Apă distilată – cum se face acasă

Mai întâi, așezați oala mare pe aragaz și adăugați 8 căni de apă. Apoi, așezați vasul mai mic în interiorul vasului mare. În acest moment, vasul mai mic ar trebui să plutească deasupra apei. 

Cheia circulației vaporilor de apă în interiorul vasului mare este fluxul de aer. Asigurați-vă că vasul mai mic are o mulțime de spațiu, atât în ​​jurul laturilor sale, cât și între acesta și partea de sus a vasului mai mare.

Apoi, pornește aragazul undeva între foc mediu și mediu-mare. Mențin eți nivelul de căldură la un foc mediu.

După ce ați aprins aragazul, așezați capacul cu capul în jos pe oala mare. Capacele sunt de obicei mai mari la mijloc decât în jurul marginilor. 

Răsucirea capacului va permite ca apa distilată condensată să se scurgă până la mijlocul capacului și în vasul mai mic. Odată ce toate acestea sunt făcute, puneți pe partea superioară a capacului inversat gheață. 

Diferența de temperatură de pe ambele părți ale capacului va accelera procesul de condensare.

În acest moment, puteți să așteptați. Completați rezervele de gheață de două ori într-o oră, o dată la jumătatea orei și o dată după 45 de minute. Pentru asta aveți nevoie de mănușile pentru cuptor – capacul acela va fi fierbinte.

Orice apă care a picurat în vasul mai mic a fost acum distilată.Veți obține cam o ceașcă și un sfert de apă distilată în acest timp.

Lipsa nutrienților din apa distilată o face o alegere proastă drept apă de băut în fiecare. Dar dacă sunteți blocat acasă și vă bazați pe un dispozitiv care necesită acest lucru sau poate vreți doar să oferi peștilor ce e mai bun, acum ai mijloacele de a face la tine acasă apă distilată. 

Drojdia de bere – beneficii neștiute ale alimentului-minune

Sursa foto: 123rf.com

VIDEO Momentul în care Simona Halep și Gică Hagi au făcut spectacol pe ringul de dans
PARTENERI - GSP.RO
VIDEO Momentul în care Simona Halep și Gică Hagi au făcut spectacol pe ringul de dans
IREAL! Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită
Playtech.ro
IREAL! Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star:  "Când vine aici în România, vorbim româneşte"
Observatornews.ro
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star: "Când vine aici în România, vorbim româneşte"
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Știrileprotv.ro
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
Telekomsport
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor
PUBLICITATE
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor