MENIU CAUTĂ
, de Florin Ghioca

VIDEO. Tudor Chirilă a primit şi el gaze lacrimogene: „Carmen Dan, ne datorezi explicaţii!”

Distribuie

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă s-a aflat şi el vineri seară printre protestatarii care au fost alungaţi de jandarmi din Piaţa Victoriei cu gaze lacrimogene.

Solistul trupei Vama a postat un video pe pagina sa de Facebook, chiar din zona unde girofarurile Jandarmeriei luminau de zor în jur:

„Vin din Piaţa Victoriei, ca foarte mulţi români în seara asta şi cred că ministrul Carmen dan ne datorează o explicaţie pentru felul în care a reprimat manifestaţia din seara asta. Am participat la proteste încă din 2017, din februarie. Am fost la proteste într-o seară în care galeriile au venit şi au încercat să deturneze sensul acelei manifestaţii tot prin atacuri violente. Jandarmii atunci i-au izolat, lumea i-a izolat şi a fost o manifestaţie paşnică. (…) Niciodată jandarmii nu au intervenit de o asemenea manieră. Jandarmii nu au intervenit de asemenea manieră decât la ordin în seara asta şi doamna Carmen Dan ar trebui să dezvăluie protocolul comunicării dintre oficialii de rang înalt din Ministerul de Interne şi cei aflaţi în teren şi dispozitive„, a declarat actorul în mesajul video.

Tudor Chirilă a mai adăugat că mesajul său nu ar vrea să fie interpretat ca fiind unul împotriva instituţiei Jandarmeriei, solicitând explicaţii din partea ministrului pentru gazele lacrimogene trase în mijlocul populaţiei. „Au fost copii, bătrâni, luaţi cu ambulanţa. (…) Nu ne vom opri şi vrem să aflăm adevărul. Este normal să aflăm adevărul vizavi de ce s-a întâmplat!”, a mai precizat muzicianul.

Am luat şi eu gaze lacrimogene, a luat toată lumea gaze lacrimogene, începând cu 7 seara, nu acum, când violenţele au culminat”, a mai adăugat Chirilă, care menţionează că au fost instigatori printre manifestanţi. „Avem dreptul la o explicaţie. Este foarte clar că oamenii au ajuns la capătul răbdării. asta este fără dubii”, a concluzionat Tudor Chirilă.

Citește mai multe despre Carmen Dan, tudor chirila, declaratie, gaze lacrimogene, proteste și video pe Libertatea.

Comentarii