Mergi direct la conținut »
Tudor Postelnicu, interviu despre familia Ceaușescu. Dezvăluiri despre plăcerile neștiute ale cuplului și zvonurile că Ceaușescu a vrut să-i cedeze conducerea țării lui Nicu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tudor Postelnicu, interviu despre familia Ceaușescu. Dezvăluiri despre plăcerile neștiute ale cuplului și zvonurile că Ceaușescu a vrut să-i cedeze conducerea țării lui Nicu

Tudor Postelnicu, interviu despre familia Ceaușescu. Dezvăluiri despre plăcerile neștiute ale cuplului și zvonurile că Ceaușescu a vrut să-i cedeze conducerea țării lui Nicu

Tudor Postelnicu, fost șef al Securității, a murit pe 12 august, după o lungă suferință. Cu cinci ani înainte de moarte, a vorbit într-un interviu acordat România TV despre familia Ceaușescu și a oferit amănunte neștiute despre viața acestora. 

Una din cele mai importante figuri ale perioade comuniste, Tudor Postelnicu, fost șef al Securității din 1978 până în 1987, a vorbit în urmă cu câțiva ani despre viața soților Ceausescu și a spus cine erau prietenii apropiați ai acestora.

Una dintre aceste persoane era Lina Ciobanu, prietenă apropiată a Elenei Ceaușescu, despre care spunea că e „urâtă și proastă”. „Lina Ciobanu era o prietenă foarte apropiată a Elenei Ceauşescu, foarte dusă în spate. Caracterul omului e grozav, e din ăla de potcoavă. E de potcoavă de Olt. Dacă ea a putut să spună… Vai de capul meu! Un profesor universitar să fi zis, un medic care aspira să obţină un titlu, să fi zis un intelectual aşa, dar cu cine transpiri ducându-l în spate, parcă sună…”, spunea Tudor Postelnicu, potrivit evz.ro.

Alte persoane apropiate de soții Ceaușescu erau Emil Bobu și soția acestuia, invitați ocazionali nelipsiți de la jocurile de societate. Pentru jocurile de societate, soţii Ceauşescu mergeau la club în Primăverii sau la Snagov: „Noi nu aveam acces şi nu participa securitatea acolo, avea garda acolo. Singurele petreceri la care participau toţi membrii comitetului executiv erau Revelioanele sau o masă dată, ştiu eu, de 23 August, ce se mai dădea seara”, își amintea Postlenicu.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

În interviu acordat acum cinci ani, Tudor Postelnicu a vorbit și despre zvonurile că Nicolae Ceaușescu voia să îl pună pe fiul său, Nicu, la conducerea țării. „Nici nu concepea să lase funcţia, dar cu toate astea l-a lăsat să intre în politică. L-a pus prim secretar la judeţ. Şi acolo a fost o poveste mare. Să-i mai spargă şi din anturaj, dar şi să-l călească. Acolo învăţa alfabetul actului de conducere”, a povestit Postelnicu.


Citește și: EXCLUSIV. Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol, probleme mari. Doctorul a intervenit de urgență!

Close
Închide
  Close