MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 11:05

Tudorel Toader, despre criticile aduse de procurorul Ionel Corbu jandarmilor: „Inspecţia Judiciară va stabili dacă s-a antepronunţat”

Distribuie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat în dimineața zilei de luni, 20 august, că numai Inspecţia Judiciară poate stabili dacă procurorul Ionel Corbu (FOTO), de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, s-a antepronunţat spunând că "actele de agresiune exacerbate nu se justificau".

„Mă întrebaţi dacă s-a antepronunţat sau nu. Dacă nu cumva este o abatere de la deontologia profesională sau de la regulile procesuale, numai Inspecţia Judiciară poate da un răspuns”, a declarat Tudorel Toader, întrebat cum i se par declaraţiile procurorului Ionel Corbu, referitor la ancheta privind intervenţia jandarmilor.

Reacţia ministrului vine după ce, miercuri, procurorul, care s-a ocupat până luni de caz, a declarat că, deşi potrivit documentelor analizate existau indicii privind amploarea violenţelor ce aveau să se petreacă la protest, după părerea sa, nu sunt justificate acţiunile violente ale jandarmilor din Piața Victoriei, în data de 10 august.

„Există elemente şi indicii doveditoare privitor la amploarea evenimentelor ce urmau să se desfăşoare sau să aibă loc. În opinia mea, sub nicio formă, acte de agresiune exacerbate nu se justificau, atâta vreme cât existau multiple modalităţi de estompare a unor demersuri care urmau să degenereze', a spus Ionel Corbu.


Citește și: Carmen Dan și-a cerut scuze la nouă zile de la violențele din Piața Victoriei. 5 jandarmi violenți, identificați


 

Comentarii