Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader, o nouă declarație despre amnistie și grațiere: "S-a agreat ca aceasta să fie ultima soluție"
Ştiri Libertatea > Ştiri

Tudorel Toader, o nouă declarație despre amnistie și grațiere: „S-a agreat ca aceasta să fie ultima soluție”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că amnistia și grațierea reprezintă, la acest moment, ultima soluție de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există și alte metode legislative care pot fi adoptate.

„Dacă există alte soluții legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident și normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluții. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, grațierea să fie ultima soluție de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, a explicat Tudorel Toader, la Europa FM, în această dimineață.

Noile declarații vin în contextul în care președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a spus ieri, la Consiliul Național al PSD, că nu știe când sau cum, dar PSD-ALDE are obligația să dea o Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG) pe amnistie și grațiere, pentru a fi reparate toate nedreptățile care s-au făcut în Justiție.

„Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România și care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiție, altele decât grațierea și amnistia, va avea tot sprijinul partidului și al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitați. Nu știu când, nu știu cum, dar PSD, PSD-ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile. Ca să nu-și mai taie venele cei din presa cu epoleți și toți ăai pklătiți de Sorosică pri n Bitcoins, ați văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventați ceva, găsiți o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneți – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea și închidem subiectul. Ieșiți toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenții ca și sunt sunt date pentru mine”, a declarat liderul PSD, la CN al PSD.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și… Șeful Radioului public va fi audiat în Parlament, după dezvăluirile Libertatea. Surse din SRR: „Georgică Severin consideră audierea o pierdere de timp”. Șeful RRA: „Nu am spus așa ceva!”


 

Close
Închide
  Close