Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader o propune a treia oară pe Adina Florea la DNA
Ştiri Libertatea > Ştiri > Tudorel Toader o propune a treia oară pe Adina Florea la DNA

Tudorel Toader o propune a treia oară pe Adina Florea la DNA

Respinsă de două ori de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de procuror-șef al DNA, Adina Florea va fi propusă din nou de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Retrimit la Cotroceni cele 5 solicitări. Îi voi trimite președintelui Klaus Iohannis și adeverințele CNSAS din care rezultă că niciuna dintre candidate nu a făcut poliție politică”, a spus Tudorel Toader, potrivit Digi 24.

Şeful statului i-a trimis, miercuri, o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în care îl anunţă că nu o va numi pe Adina Florea la şefia DNA. Este a doua respingere a Adinei Florea, pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Motivele invocate de Iohannis țin de nerespectarea condițiilor legale pentru desemnarea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader spunea, recent, că va sesiza Curtea Constituțională dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va aproba solicitarea de numire în funcţie a Adinei Florea.

Prima oară, Iohannis a respins-o pe Adina Florea în luna noiembrie.

În prezent, DNA este condusă de un procuror-șef interimar, Călin Nistor. Acesta a preluat funcția după ce fostul procuro-șef interimar, Anca Jurma, a reununțat la funcție.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 


Citește și:

Durerea mamei care își caută băiatul dispărut acum 45 de ani: „Mă rog la Dumnezeu să mi-l arate în vis, viu sau mort. Dar eu cred că nu e mort”

Close
Închide
  Close