Decizia de a face verificări la instituția condusă până de curând de Laura Codruța Kovesi a fost luată de ministrul Justiției după ce unul dintre procurorii-șefi adjuncți a declarat că „doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegați. În DNA nu există procurori detașați”.

„Luni dimineață, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări și detașări în funcție, precum și situația exactă a acestora.

Voi solicita să ne comunice dacă au existat situații în care, la momentul delegării sau detașării, nu erau îndeplinite condițiile legale.

Se va verifica și dacă este conformă declarația unuia dintre procurorii-șefi adjuncți, în sensul că „doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegați. În DNA nu există procurori detașați….” !”, a anunțat Tudore Toader, pe Facebook.

Direcția Națională Anticorupție este condusă în prezent de procurorul-șef interimar Anca Jurma. O primă procedură de selecție a noului procuror-șef al DNA a avut loc în iulie, însă ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciuna din cele patru candidaturi. Motivându-și decizia, ministrul a spus că pentru desemnarea unui procuror – şef DNA este necesar un program managerial „din care să rezulte starea actuală de fapt a DNA, din care să rezulte măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătăţire a activităţii”.

Cei patru procurori care s-au înscris au fost: Florentina Mirică, Marius Iacob, Cristian Lazăr și Elena Grecu. Joi, aceștia au susținut interviul cu ministrul Justiției.

FOTO: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN


CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV/ Daddy, socru mare. Vezi invitaţia la nunta de lux a fiului lui Liviu Dragnea! Ce se mănâncă și unde sunt așteptați nuntașii pentru evenimentul mondeno-politic al anului

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări