MENIU CAUTĂ
07 Noi. 2015 13:59 , de Alina Serea

Tullia Ciotola, tânăra care e ieșit pe propriile picioare din Colectiv, a murit la Rotterdam

Distribuie

Tullia Ciotola avea 20 de ani şi venise la Bucureşti cu o bursă Erasmus. Originară din Napoli, tânăra s-a numărat printre răniţii internaţi la Spitalul SRI. Ea a fost transportată în această dimineață în Olanda și speranțele prietenilor și familiei crescuseră. Ea a murit însă la scurt timp după sosirea în Olanda, la spital.
Pe contul de Facebook al Tulliei s-au adunat sute de mesaje de încurajare, venite din toate colţurile lumii. "Micuţo, eşti mereu în gândurile mele. Sunt cu sufletul alături de tine. Fă-te bine repede! Te iubesc", i-a scris o prietenă, înainte de a afla cumplita veste.
Ea e una dintre victimele străine care se aflau în noaptea de 30 octombrie în clubul Colectiv şi se distra alături de alţi studenţi străini veniţi în România cu bursă Erasmus. În momentul în care tavanul a luat foc, Tullia a încercat să se salveze, deşi până la ieşirea din club buretele care cădea ca nişte mingi de foc i-a provocat arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.
Cu ultimele puteri, arsă şi intoxicată cu gaz toxic, tânăra italiancă a reuşit să iasă pe picioarele ei, însă nu a mai fost decât o clipă până când a devenit inconştientă. Medicii au ţinut- o în viaţă până la Spitalul SRI până astăzi când a fost transferată în Olanda.

Cel mai dramatic caz din ultimii ani din România

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seară, în jurul orei 22.30, în clubul Colectiv din Capitală. Bilanțul provizoriu este unul terifiant: 39 persoane decedate și alte 135 au suferit arsuri grave. Răniții au fost transportați la mai multe spitale din Capitală. Zeci de ambulanțe și echipaje SMURD și toate autospecialele ISU București-Ilfov au acordat ajutor la fața locului.
Incendiul ar fi izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show. Flăcările de la artificii au cuprins un stâlp din club şi s-au extins cu repeziciune de la buretele care antifona încăperea, din cauza spaţiului mic şi a materialelor din jurul scenei. Tavanul s-ar fi prăbuşit peste tinerii aflaţi în club.

Cazul, preluat de Parchetul Înaltei Curţi

După ce au efectuat măsurători toată noaptea alături de criminalişti la clubul Colectiv, procurorii de pe lângă Parchetul Bucureşti au fost înştiinţaţi telefonic că trebuie să predea documentaţia Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a preluat cazul. Amploarea uriaşă pe care a luat-o acest caz şi numărul mare de victime au stat la baza acestei decizii.
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii