Mergi direct la conținut »
Tunelul secret de la Castelul Bran va putea fi vizitat din vară. „Tunelul timpului”, preferat de Regina Maria ca să ajungă în grădina castelului Galerie foto
6imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Tunelul secret de la Castelul Bran va putea fi vizitat din vară. „Tunelul timpului”, preferat de Regina Maria ca să ajungă în grădina castelului

Turiștii vor putea descoperi tunelul secret al Castelului Bran care nu a mai fost niciodată destinat publicului larg. Construit în perioada interbelică, tunelul era folosit de Regina Maria pentru a scurta considerabil drumul din curtea interioară a castelului către grădina regală. O echipă de restauratori a început deja lucrările la tunelul care va putea fi vizitat din vară.

La Castelul Bran au fost deschise oficial lucrările de amenajare a vechiului tunel care face legătura între curtea interioară a castelului și parcul regal. Prima explorare a tunelului secret de la Castelul bran și a puțului vechii fântâni, prin care se face accesul în acesta, a avut loc în urmă cu trei ani. Atunci, o echipă de experți a efectuat studiul geolofic ca lucrările de restaurare să fie demarate, scrie bizbrasov.ro.

Tunelul secret de la Castelul Bran

Reprezentanții companiei, care administrează Castelul Bran, spun că prin deschiderea acestui „tunel al timpului” se va îndeplini un vis al Reginei Maria. În urmă cu aproape șase veacuri și jumătate, o fântână adâncă de 57 de metri a fost săpată în stâncă de meșterii sași, în curtea interioară a Castelului Bran. Legendele spun că, de fapt, tunelul ar fi fost folosit ca o ieșire secretă din castel.

Tunelul secret de la Castelul Bran

Accesul în tunelul secret de la Castelul Bran se face prin fântână

Povestea tunelului secret de la Castelul Bran

În 1937, pe când Regina Maria locuia în castel, fântâna a fost mutată câțiva metri. Tunelul vertical a fost astupat parțial, iar în spațiul rămas a fost instalat un lift. Acesta coresponda un un altul orizontal, cu care Regina Maria ajungea în grădina castelului.

Prin tunelul secret de la Castelul Bran, vizitatorii vor putea păși pe urmele Reginei Maria. Prin „Tunelul Timpului”, turiștii vor coborî 30 de metri prin fântână și, mai apoi, vor parcurge alți 30 de metri prin tunelul orizontal.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

„Cadou al Castelului Bran pentru vizitatorii săi, la împlinirea a 640 de ani de la prima atestare documentară, Tunelul Timpului face legătura între acum și atunci, printr-o călătorie fantastică, într-un spectacol multi-media unic în Europa”, a explicat Bogdana Balmuș, PR Manager la Castelul Bran.

Odată cu lucrările de restaurare, în inima tunelului va fi zidită caseta timpului, care conține moneda de aur cu însemnele Coroanei Regale, o cruciuliță de la Ierusalim și o scrisoare cu semnăturile celor prezenți la deschiderea șantierului.

Tunelul secret de la Castelul Bran va putea fi vizitat din vară. Pe 11 aprilie se deschide Casa cu Ceai

Intrarea în tunel este amplasată chiar lângă Casa de Ceai, unde Regina Maria primea printr-un sistem inedit ceaiul din castel.

Casa de Ceai va fi deschisă pe 11 aprilie, iar turiștii vor putea servi cafele, ceaiuri sua gustări chiar în mijlocul parcului regal, unde vor fi amenajate două terase de aproape 150 de locuri.

Proprietarii Castelului Bran vor investi în total peste un milion de euro în Casa de Ceai a Reginei Maria și în realizarea acestui tunel al timpului.

Castelul Bran a fost retrocedat, în 2006, lui Dominic de Habsburg, fiul principesei Ileana, și surorilor sale. Născut pe 4 iulie 1937, Dominic de Habsburg este arhitect și locuiește la New York. O companie românească administrează în prezent castelul deschis publicului larg pentru vizite ghidate.

sursă foto: bizbrasov.ro

Close
Închide
  Close