MENIU CAUTĂ
07 Aug. 2018 12:45 , de Cristian Simion

VIDEO/ Turist atacat de un urs în cort, pe Valea Cerbului, din Bucegi

Distribuie

Un turist venit la munte cu cortul, pe Valea Cerbului, din Bucegi, a văzut moartea cu ochii după ce a fost atacat de un urs care s-a năpustit asupra lui în cort. Din fericire, bărbatul a scăpat doar cu sperietura și cu câteva răni care nu sunt grave.

Pentru sutele de turiști care aleg Valea Cerbului din Munții Bucegi pentru a petrece vacanta în mijlocul naturii zona atât de căutată de iubitorii muntelui nu mai este deloc una în care să se simtă în siguranță. De asta s-a convins, în noaptea de luni spre marți, un bărbat care și-a montat cortul la marginea pădurii.

În jurul orei 1.00, omul s-a trezit cu un urs care s-a năpustit asupra lui în cort. Din fericire, animalul i-a provocat doar câteva răni la antebraț, iar leziunile nu i-au pus viața în pericol.

De altfel, după ce a primit îngrijiri medicale de urgență din partea unui echipaj de la Ambulanță, turistul a refuzat să meargă la spital.

După atac,  deloc speriat de zgomot și de oamenii care s-au trezit în miez de noapte, ursul a continuat să caute de mâncare printre resturile aruncate de către turiști.

Un echipaj de jandarmi montani a rămas în zonă pentru a se asigura că atacul nu se repetă.

În ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe atacuri ale urșilor asupra oamenilor, cele mai multe fiind în stațiunea Băile Tușnad, din județul Harghita.

Citește și: Petre Daea este ministru doar pentru porcii sănătoși. Pe cei bolnavi de pestă îi aruncă în curtea ANSVSA

Comentarii