Turiști salvați din Munții Bucegi din calea viscolului

20 aprilie 2017 09:37

Doi turiști salvați din Munții Bucegi au simțit pe pielea lor ce înseamnă puterea iernii chiar și în luna aprilie. Tinerii din București au fost suprinși de viscol și au cerut ajutorul salvamontiștilor pentru a putea coborî de pe munte.

Cei doi turiști, cu vârste de 23 de ani, au rămas blocați, miercuri, într-o zonă din apropierea Cabanei Caraiman din Masivul Bucegi. Din cauza viscolului năprasnic, nu s-au mai putut întoarce și au sunat la 112 ca să ceară ajutor.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit pentru a-i ajuta pe tinerii aflați în dificultate, scrie reporterpenet.ro. Salvatorii au avut parte de o misiune dificilă pentru că pe munte ninge, vizilitatea este redusă, iar la altitudini mari există un risc mare să se producă avalanșe.

Turiști salvați din Munții Bucegi din calea viscolului. Oamenii au plecat nepregătiți la drum

Alți șase turiști au fost suprinși miercuri de ninsoarea abundentă în apropierea Lacului Bolboci, în județul Dâmbovița. Oamenii au rămas blocați în zona muntelui Blana și au cerut ajutorul salvamontiștilor.

„La faţa locului au fost găsite 6 persoane aflate în 3 autoturisme ce erau echipate necorespunzător condiţiilor de iarnă. Turiştii au fost escortaţi în siguranţă până în apropierea Barajului Lacului Bolboci”, spun salvamontiștii.

Din cauza ninsorii și a viscolului, mai mulți brazi au fost doborâți din cauza vântului puternic pe drumul ce leagă Platoul Padina de zona Peştera. Doi salvatori montani au fost mobilizați pentru a debloca DJ 714.

sursă foto: reporterpenet.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro