Mergi direct la conținut »
Turiștii care aruncă gunoiul pe plajă la Mamaia vor fi amendați. Aplicație prin care oricine poate transmite sesizări legate de curăţenie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Turiștii care aruncă gunoiul pe plajă la Mamaia vor fi amendați. Aplicație prin care oricine poate transmite sesizări legate de curăţenie

Turiștii care aruncă gunoiul pe plajă la Mamaia vor fi amendați. Aplicație prin care oricine poate transmite sesizări legate de curăţenie

Decebal Făgădău, primarul Constanţei, a anunțat că turiștii care aruncă gunoiul pe plajă la Mamaia vor fi amendați de către Poliţia Locală, precizând că se va lansa și o aplicaţie prin care oricine poate transmite sesizări legate de curăţenia din staţiune.

Decebal Făgădău a declarat miercuri că în acest sezon estival Poliţia Locală va fi extrem de activă în Mamaia şi în zona centrală a Constanţei.

“Anul acesta, Poliţia Locală va fi extrem de activă şi în zona staţiunii Mamaia, zona centrală, zona turistică a oraşului nostru. Le-am transmis deja celor de la Apele Române, vom avea o întâlnire şi cu utilizatorii de plajă şi vom începe o campanie pentru turişti, pentru că noi dacă găsim pe plajă un pet, o cutie de bere, resturi de ţigară, cineva va trebui să strângă, iar altcineva va trebui să fie sancţionat. Ori, Apele Române au în momentul de faţă în administrare plajelor. Cum îşi setează relaţia cu utilizatorii de plajă, cum mai departe utilizatorii de plajă arajează relaţia cu turiştii, pentru că toţi produc bani de pe urma acestui lanţ comercial, trebuie să nu afecteze imaginea oraşului şi a staţiunii noastre”, a afirmat edilul.

El a precizat că Primăria ca face mai întâi o campanie de informare, iar apoi va lansa o aplicaţie prin care oricine poate transmite sesizări legate de curăţenia din staţiune, iar Poliţia Locală va acţiona.

“Tocmai de aceea, Poliţia Locală va face în primă etapă o campanie de conştientizare, transmiţând un mesaj turiştilor că Mamaia a făcut curăţenie generală şi te roagă să o menţii şi tu. Iar pe de altă parte, vom promova numărul de Whatsapp, aplicaţia noastră de sesizări şi îi vom sancţiona pe cei care ne murdăresc oraşul. Toţi turiştii, toţi oamenii de bună credinţă sunt bineveniţi la noi, ne-am străduit în ultima perioadă să facem curăţenie cum nu cred că s-a făcut vreodată, cel puţin în zona staţiunii Mamaia şi în zona centrală a Constanţei”, a mai declarat primarul.

Totodată, peste 800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică şi vor interveni în cazul producerii unor incidente în timpul minivacanţei de 1 Mai de pe litoral, urmând să fie prezenţi atât în staţiuni, dar şi la concertele anunţate pentru această perioadă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va trimite autospeciale în zone aglomerate de pe autostradă, dar şi în Mamaia şi Vama Veche. De asemenea, Garda de Coastă estimează că aproximativ 50.000 de persoane vor tranzita punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria.

Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiștilor care vor să-și petreacă minivacanța de 1 Mai pe țărmul Mării Negre.


Citește și:  Cum comunică preşedintele României cu premierul. Legile nescrise ale palatelor Cotroceni şi Victoria

 

Close
Închide
  Close