Mergi direct la conținut »
Tusk l-a avertizat pe Trump să-și respecte aliații

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a avertizat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, marți, să își respecte aliații din NATO.

Tusk a făcut această declarație pe fondul discuțiilor despre contribuțiile la bugetul Organizației Tratatului Nord-Atlantic, în ajunul summitului NATO, potrivit Reuters.

”Dragă America, apriciază-ți aliații pentru că nu ai chiar așa de mulți”, a spus Tusk, după ce a semnat o declarație de cooperare între Uniunea Europeană și Organizația Tratatului Nord-Atlantic.

”Dragă Donald Trump, Statele Unite nu au și nu vor avea un aliat mai bun decât UE. Cheltuim pe apărare mult mai mult decât Rusia și la fel de mult ca China. Sper că nu ai îndoieli că aceasta este o investiție în siguranța noastră, ceea ce nu poate fi spus cu convingere despre cheltuielile Rusiei și ale Chinei” a mai scris Donald Tusk într-un mesaj pe Twitter.

Trump începe marți un tunreu de o săptămână în Europa, care cuprinde participarea la summitul NATO, o vizită în Marea Britanie și o întâlnire cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

În ceea ce privește summitul, liderii UE se tem de un nou fiasco, precum cel de la summitul G7, mai ales că în jurul mesei se vor regăsi unele dintre persoanele care au luat parte și la cel summit.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/Ta Pinu din Malta, biserica plină de mărturii ale dorințelor împlinite. Pentru ce s-au rugat vedetele din România?


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close