MENIU CAUTĂ
09 Feb. 2018 16:58 , de Daniel Ionașcu

Twitter a anunțat primul său profit din istorie, acțiunile companiei cresc cu 12%

Distribuie

Rețeaua de micro-blogging Twitter a anunțat primul său profit din istorie, de 91,1 milioane de dolari, în ultimul trimestru din 2017, față de o pierdere de 167,1 milioane de dolari în același interval din 2016, scrie Reuters.

Veniturile Twitter au crescut la 731,6 milioane de dolari, în urcare cu 2% și peste estimările de 686,1 milioane de dolari ale analiștilor.

Compania a raportat creșterea cu 1% a veniturilor din reclamă, până la 644 de milioane de dolari, dar și venituri de 87 de milioane de dolari din licențierea de date și alte venituri.

În urma anunțurilor, acțiunile Twitter au crescut cu 12,1% pe bursă.

Departe de Facebook, dar mai bine ca Snapchat

Twitter a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, rămânând în urma Facebook, chiar dacă președintele american Donald Trump comentează toată ziua pe rețeaua de micro-blogging.

Numprul utilizatorilor a crescut cu 4%, până la 330 de milioane.

Spre comparație, Facebook din urmă are 2,1 miliarde de utilizatori, iar Snapchat are 187 de milioane de utilizatori. Aceasta din urmă are propriile probleme financiare.

Alături de Facebook și Google, Twitter a recunoscut că Rusia a încercat să manipuleze alegerile prezidențiale din SUA.

Între investitorii din Twitter se află, pe lângă fondatorul Jack Dorsey – care este și directorul general al rețelei sociale – și miliardarul Steve Ballmer, fost șef al Microsoft.

Loading...
Comentarii