De Mihai Niculescu,

O companie subsidiară Uber a cumpărat un teren de 2,4 kilometri pătrați în apropierea orașului, și a reluat recent testele prototipurilor sale de mașini autonome. Testele fuseseră suspendate din decembrie anul trecut, după un accident mortal provocat în Arizona de un asemenea vehicul, relatează Business Insider.

„Pot confirma că am finalizat achiziționarea acestui teren în scopul construirii unei piste de testare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Uber, Sarah Abboud. Imperial Land Corp. a vândut proprietatea unei filialei Uber, Rivers Holdings LLC, pentru 9,5 milioane USD.

„În ceea ce privește pașii următori și momentul când pista va fi în funcțiune, vom da detalii în următoarele luni”, a declarat Abboud pentru Pittsburgh Business Times.

Orașul Pittsburgh a devenit sediul logistic al companiei încă de la lansarea Centrului Advanced Technologies în oraș în 2015, pe care l-a creat în parteneriat cu Universitatea Carnegie Mellon.

De asemenea, Uber a construit un mini-oraș, strict pentru teste, Almono. Pe noua pistă de 2,4 kilometri pătrați vor lucra aproximativ 200 de persoane și aceasta va avea o punte de observare.

Înainte de a achiziționa noul teren, Uber voia să cumpere o altă parcelă, mai mică, în zona South Fayette Township din Pittsburgh, dar în cele din urmă a renunțat.

Terenul recent achiziționat, în localitatea Findlay, se află în apropierea unui centru Amazon în construcție.

Uber concurează direct cu rivali precum Alphabet Waymo (companie Google), Tesla, Ford și General Motors.

Citeşte şi:

Interviu cu istoricul britanic Tom Gallagher: ”România merge cu ochii închiși, spectator marginal la drama UE. Se află într-o poziție periculoasă”

Apelul Poliției, după ce 19 persoane au murit în accidente rutiere în ultimele 48 de ore: ”Este extrem de mult!”

Povestea răscolitoare a unuia dintre sclavii de la Berevoești: eliberat din lanțuri, a muncit cu ziua și a murit grav bolnav. I-a ajutat cu adevărat societatea?

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală