Mergi direct la conținut »
Protest al taximetriștilor în București, față de proiectul de lege privind ridesharing
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

O parte din serviciile Uber, interzise în Cluj. Reacția companiei după decizia instanței: „Decizia este dezamăgitoare. Între timp, am schimbat modul în care operăm”

De Răzvan Mihalașcu, . Ultimul update Joi, 16 mai 2019, 21:00

O partea din serviciile de ridesharing Uber este interzis în Cluj începând de vineri, 26 aprilie. Decizia aparține Curții de Apel care a dat câștig de cauză taximetriștilor. Practic, decizia instanței interzice serviciul de recrutare și instruire a șoferilor. De cealaltă parte, compania se arată dezamăgită de decizia instanței și transmite că UBER și-a modificat modul de operare și poate funcționa în continuare în Cluj.

Ad placeholder

Judecătorii de la Tribunalul Specializat au păstrat decizia instanței de fond, informează Știridecluj.

„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. (…) Decizia este definitivă şi executorie.”, se arată în decizia instanței.

Procesul a fost intentat în 2017 de companiile de taxi, nemulţumite de serviciul de ride-sharing.

De cealaltă parte, reprezentanții Uber susțin că decizia instanței este „dezamăgitoare”.

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au precizat oficialii Uber.

Pe fond, în 27 iunie 2018, Tribunalul Specializat a dispus „încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca”.

În urmă cu doi ani, serviciul de transport Uber a fost interzis în Israel printr-un ordin judecătoresc, în urma unei plângeri a Ministerului Transporturilor, dar și a asociațiilor de taximetriști și a unei companii rivale.


Citește și:

Cum se bucură de modificarea Codului Penal pedofilii condamnaţi şi violatorii rămaşi în libertate! Oferta deputaţilor: iei 10 ani de închisoare, faci doar 5


 

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Câți bani câștigă Gabi Firea. Este incredibil! Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Câți bani câștigă Gabi Firea. Este incredibil! Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close