Mergi direct la conținut »
UBER pierde un miliard de dolari în trei luni
Ştiri Libertatea > Ştiri > UBER pierde un miliard de dolari în trei luni

UBER pierde un miliard de dolari în trei luni

Uber Technologies Inc., compania mamă a aplicației de ridesharing, UBER, și a aplicației de livrare de mâncare, UBER Eats, a raportat joi pierderi de un miliard de dolari, datorate în principal creșterii costurilor serviciilor sale de livrare de mâncare și de transport de mărfuri.

De Daniel Stanciu,

La trei luni după ce UBER a fost listată la bursă, veniturile companiei au urcat cu 20%, ajungând până la 3,1 miliarde de dolari. Acest lucru a dus la creșterea prețului acțiunilor cu 2,6%. Tot în primul sfert de an de când UBER este o companie publică, a înregistrat pierderi de 1 miliard de dolari. Cu 100 de milioane de dolari mai puțin decât estima inițial corporația.

Directorul general Dara Khosrowshahi va avea o misiune dificilă de a convinge investitorii că UBER poate scoate profit.

Acum, acțiunile se vând cu 10% mai puțin decât prețul de 45$ din oferta inițială publică (IPO). CEO-ul ține să menționeze că anul 2019 trebuie văzut drept un an al investițiilor și după va veni profitul.

„Povestea noastră e simplă. Suntem un jucător global. Scopul nostru este să creștem cât mai rapid și cât mai eficient pentru o perioadă foarte lungă de timp”, le-a spus CEO-ul UBER analiștilor economici.

Cu toate piedicile puse de creșterea costurilor și de faptul că acțiunile se vând cu 10% mai puțin decât  oferta publică inițială (IPO), UBER și-a atins toate targetele financiare, lucru ce arată că este capabilă de predicții corecte. Asta ar trebui să crească încrederea investitorilor.

Sursă: reuters.com

Amintim că în momentul de față aplicațiile de ridesharing cum sunt UBER și BOLT sunt declarate ilegale. O ordonanță de urgență care să reglementeze astfel de servicii urmează să fie adoptată.

Citește și: OPINIE | Vasile Ernu: Despre învinşi, învingători şi pătura socială abandonată

 

Close
Închide
  Close